TY - JOUR T1 - Seasonal variation of some biochemical compounds of 4 clones of tea (Camellia sinensis L.) TT - تغییرات فصلی برخی از ترکیبات شیمیایی در چهار کلون چای(Camallia sinensis L.) JF - jispp JO - jispp VL - 7 IS - 23 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-742-fa.html Y1 - 2018 SP - 45 EP - 56 KW - total protein KW - tea KW - antioxidant activity KW - caffeine KW - quercetin N2 - چای یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود و ترکیبات موجود در شاخساره های چای با توجه به شرایط آب و هوا، فصل، تنوع ژنتیکی و سن شاخه ها متفاوت هستند. در این تحقیق، شاخساره­های چای شامل یک جوانه­ی راسی و دو برگ مجاور از کلون­های 100، 278، 451 و DN، در سه فصل رویشی بهار، تابستان و پاییز از مرکز تحقیقات چای کشور (لاهیجان) جمع آوری شد. پس از عصاره گیری نمونه­ها، میزان تغییرات فصلی، قدرت خنثی­ کنندگی رادیکال آزاد (DPPH)، ترکیبات کافئین، کلروژنیک­اسید، کوئرستین، کاتچین و اپی­گالوکاتچین نیز با دستگاه HPLC و پروتئین کل ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت آنتی­اکسیدانی کلون­های 100 و 451 از اولین برداشت (بهار) تا سومین برداشت (پاییز) افزایش یافت، در حالیکه در کلون­های 278 و DN عکس این قضیه مشاهده شد. میزان پروتئین کلون­های 100 و DN در سه برداشت مختلف تغییرات ناچیزی را نشان داد. این نتایج، تاثیر تغییرات فصلی را بر روی ترکیبات شیمیایی شاخساره­های جوان چای نشان می­ دهد. M3 ER -