RT - Journal Article T1 - Effects of magnetic fields on the seed germination and metabolism in two specious of Almond JF - jispp YR - 2019 JO - jispp VO - 8 IS - 30 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-888-fa.html SP - 115 EP - 124 K1 - Antioxidants K1 - Iranian almond K1 - Seed germination factors K1 - Static magnetic fields K1 - Sugar content AB - امواج مغناطیسی ایستا دارای اثرات متفاوتی بر روی گیاهان هستند که نوع اثر، با توجه به فاکتورهای متعددی از جمله گونه گیاهی مورد نظر، شدت میدان مغناطیسی و مدت زمان تابش آن، متفاوت می­باشد. در پژوهش حاضر دو گونه بادام ایرانی به مدت 7 روز و هر روز 5 ساعت، تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا با شدت 10 میلی­تسلا قرار گرفتند و سپس هر دو گروه شاهد و تیمار توسط ازت مایع منجمد شده و در یخچال 80- درجه سانتی­گراد نگه­داری شدند. سپس شاخص­های جوانه­زنی، میزان پروتئین محلول کل، فعالیت آنزیم­های کاتالاز و آسکوربات پراکسیداز، محتوای قند کل، ترکیبات فنولی و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که امواج مغناطیسی تغییری در شاخص­های جوانه­زنی بذر به وجود نمی­آورند. همچنین تغییر معنی­داری در میزان پروتئین­های محلول و محتوای قند کل ایجاد نمی­شود. هرچند این امواج سبب القای فعالیت آنزیم­های آسکوربات­پراکسیداز و کاتالاز شده و ظرفیت آنتی­اکسیدانی کل را افزایش می­دهند. به نظر می­رسد این اثرات القایی، به دلیل تحریک سیستم دفاعی گیاه توسط میدان مغناطیسی می­باشد. اثرات تحریکی مذکور به صورت افزایش میزان آنتی­اکسیدان­های آنزیمی دیده می­شود. LA eng UL http://jispp.iut.ac.ir/article-1-888-fa.html M3 ER -