AU - Keyhanfar, Mehrnaz AU - Mansouri Tehrani, Hajar Alsadat TI - The role of plant antioxidants in the synthesis of metal nanoparticles PT - JOURNAL ARTICLE TA - jispp JN - jispp VO - 0 VI - 1 IP - 1 4099 - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1581-fa.html 4100 - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1581-fa.pdf SO - jispp 1 AB  - در سال­های اخیر، تعداد گزارش­های تولید نانوذرات با استفاده از روش­های سبز به­طور تصاعدی افزایش پیدا کرده است. روش‌های سبز تولید نانوذرات بر پایه واکنش­های اکسیداسیون و احیا است که در آن یون­های فلزی با کمک ترکیباتی که در موجودات زنده یا عصاره‌های آن­ها وجود دارد، از جمله آنتی‌اکسیدان‌ها، به نانوذرات احیا می­گردند. در سلول‌های زنده، در حین فرایند اکسیداسیون سلولی رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند که برای سلول بسیار سمی هستند و آنتی‌اکسیدان‌ها از آسیب‌رسانی رادیکال‌های آزاد به سلول ممانعت می­کنند. حضور آنتی‌اکسیدان‌ها در عصاره‌های گیاهی در نقش احیاء­کننده و پایدار­کننده، می­تواند به سنتز سبز نانوذرات فلزی یا اکسید فلزی پایدار کمک کند. نانوذرات سبز تولید­شده با عصاره­های گیاهی علاوه بر پایداری بیشتر و اندازه بهتر نسبت به نانوذرات تولید­شده با استفاده از سایر موجودات زنده، خواص زیستی بهبود یافته نیز دارند. خاصیت آنتی­اکسیدانی عصاره یک پارامتر مهم برای کنترل سنتز سبز نانوذرات فلزی است و بررسی خاصیت آنتی­اکسیدانی عصاره‌های گیاهی می‌تواند به انتخاب بهتر عصاره­های گیاهی برای سنتز نانو­ذرات با خواص دلخواه منجر شود. CP - IRAN IN - University of Isfahan LG - eng PB - jispp PG - 67 PT - Research YR - 2022