TY - JOUR T1 - A review of phenolic antioxidants isolated from endophytic fungi TT - مروری بر آنتی‌اکسیدان‌های فنولی جداشده از قارچ‌های اندوفیت JF - jispp JO - jispp VL - 0 IS - 1 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1580-fa.html Y1 - 2022 SP - 99 EP - 117 KW - Antioxidant KW - Endophytic fungi KW - Medicinal plants KW - Mechanism. N2 - استرس اکسیداتیو که در اثر تولید بیش از حد رادیکال­های آزاد یا گونه­های اکسیژن دار رادیکالی ایجاد می­شود نقش اصلی را در ایجاد بسیاری از بیماری­ها ایفا می-کند. یافته­ها حاکی از استفاده آنتی­اکسیدان­ها به­عنوان ترکیباتی برای کنترل انتشار این رادیکال­ها یا جلوگیری مستقیم از تشکیل آنها است. بنابراین، آنتی­اکسیدان­ها می­توانند به­عنوان داروهایی برای کاهش یا جلوگیری از استرس اکسیداتیو استفاده شوند. داروهای گیاهی پایه و اساس داروسازی مدرن است و بسیاری از داروهای آنتی­اکسیدانی از عصاره­های گیاهی حاصل شده­اند. به­دلیل در خطر انقراض­بودن گیاهان دارویی، تهیه صنعتی بسیاری از آنتی­اکسیدان­های گیاهی امکان­پذیر نیست. در­نتیجه، معرفی قارچ­های اندوفیت به­عنوان منبع جدید ترکیبات آنتی­اکسیدانی طبیعی می­تواند راهکاری برای دسترسی و تولید آنتی­اکسیدان­های طبیعی در صنایع غذایی و دارویی باشد. در این مقاله مروری، پتانسیل قارچ­های اندوفیت برای تولید ترکیبات فنولی با فعالیت­های آنتی­اکسیدانی مورد بررسی قرار گرفته است. اغلب قارچ­های اندوفیت با خاصیت آنتی­اکسیدانی متعلق به جنس­های Fusarium و Aspergillus هستند. ما امیدواریم که این مقاله، اطلاعات مفیدی را برای درک پتانسیل قارچ­های اندوفیت در تولید آنتی­اکسیدان­های جدید در اختیار خوانندگان قرار دهد و محققین را به انجام پروژه­هایی که ممکن است منجر به تولید داروهای جدید آنتی­اکسیدانی طبیعی شود، ترغیب کند. M3 ER -