@ARTICLE{Seyedhajizadeh, author = {seyedhajizadeh, hanifeh and abbasi, peyman and zahedi, seyed morteza and }, title = {Application of some edible coatings on biochemical properties and shelf life of grape (Vitis vinifera L.)}, volume = {9}, number = {36}, abstract ={پوشش­های خوراکی برای حفظ، بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری میوه و سبزی­ها استفاده می­شوند. هدف از این پژوهش بررسی اثر دو نوع پوشش خوراکی بر پایه صمغ طبیعی روی خصوصیات کیفی و انبارمانی انگور رقم حسینی بود. آزمایش به­صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. فاکتور اول شامل غوطه­وری در غلظت­های صفر، 5، 10، 15 درصد صمغ عربی و صفر، 3، 5/3 و 4 درصد صمغ بادام‌کوهی بود و فاکتور دوم شامل بازه‌های زمانی انبارداری (زمان برداشت، 15، 30 و 45 روز) بود. میوه‌های تیمار شده به مدت 45 روز در دمای 5/0±1 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95 درصد در داخل سردخانه نگهداری شدند. هر 15 روز یکبار، درصد کاهش وزن، سفتی، کسر رسیدگی (TSS/TA)، فنل کل، اسکوربیک اسید، مقدار رنگیزه­های فتوسنتزی، کربوهیدرات کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی پوست و گوشت حبه اندازه‌گیری شدند. یافته‌های این پژوهش نشان داد نمونه‌های پوشش داده شده کاهش وزن کمتر و سفتی بهتری نسبت به نمونه­های بدون پوشش داشتند. همچنین میوه­های پوشش‌داده شده میزان اسکوربیک اسید، فنل کل، رنگیزه‌ها و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت حبه را بهتر حفظ نموده و در میزان TSS/TA و کربوهیدرات کل افزایش کمتری نسبت به نمونه­های شاهد داشتند. چنین استنباط می­شود که غلظت 5 درصد صمغ عربی و 5/3 درصد بادام کوهی در بیشتر پارامترها با سایر غلظت‌ها اختلاف معنی‌دار داشته و خصوصیات کیفی و حسی حبه را در مقایسه با سایر تیمارها بهتر حفظ کرد و انبارمانی میوه را افزایش داد. }, URL = {http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1272-fa.html}, eprint = {http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1272-fa.pdf}, journal = {Plant Process and Function}, doi = {}, year = {2020} }