TY - JOUR JF - jispp JO - VL - 9 IS - 38 PY - 2020 Y1 - 2020/8/01 TI - Physicochemical changes of leaf in different position and fruit in four edible fig cultivars TT - تغییرات فیزیکو شیمیایی برگ موقعیت‌های مختلف و میوه چهار رقم انجیر خوراکی N2 - انجیر یکی از اولین گیاهان کشت شده توسط بشر بوده که گسترش جهانی دارد. به‌منظور بررسی تغییرات فیزیکوشیمیایی برگ در موقعیت های مختلف (نهال دوساله، برگ کنار گل آذین نارس، برگ کنار میوه رسیده، برگ کنار میوه دم شل، برگ کنار میوه افتاده) و میوه در چهار رقم انجیر خوراکی (متی، شاه­انجیر، سبز و سیاه) آزمایشی در نوع فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که خصوصیات برگ وابسته به موقعیت مکانی آن‌ها است. در تمامی ارقام انجیر کلروفیل‌های برگ کنار گل‌آذین نارس کاهش، در حالی‌که با ادامه رشد میوه‌ها، کلروفیل‌های برگ کنار آن‌ها روند افزایشی داشت. بیش­ترین محتوای کلروفیلa و کلروفیل کل مربوط به برگ نهال دوساله و بیش­ترین محتوای کلروفیلb در برگ کنار میوه افتاده رقم شاه انجیر بود. برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بیش­ترین میزان کارتنوئید داشت. بیش­ترین میزان آنتوسیانین مربوط به برگ کنار میوه دم شل و افتاده در رقم سبز بود. برگ نهال دو ساله و برگ کنار گل آذین نارس رقم متی بیش­ترین هدایت روزنه‌ای را داشت. بیشترین قند و نشاسته در برگ کنار میوه افتاده رقم شاه‌انجیر و برگ کنار میوه افتاده رقم سیاه بود. بیش­ترین قند پوست، مواد جامد محلول و TSS/TA در میوه رقم سیاه و بیش­ترین میزان قند و نشاسته گوشت میوه و pH در میوه رقم سبز مشاهده شد. بیش­ترین میزان اسیدیته کل مربوط به رقم شاه انجیر بود. SP - 363 EP - 380 AU - Barzegar, Maryam AU - Zare, Hamid AD - Fig Research Station, Fars Agricultural and Natural Resources Research and Education Center, AREEO, Estahban, Iran KW - Biochemical KW - Fig KW - leaf location KW - Physiological UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1292-fa.html ER -