%0 Journal Article %A salimi, Azam %A Arshi, Asrin %A chavoushi, Maryam %T The effects of Gallic acid on broomrape and antioxidant enzyme activity in tomato (Lycopersicum esculentum) %J Plant Process and Function %V 10 %N 42 %U http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1318-fa.html %R %D 2021 %K catalase, peroxidase, phenol, anthocyanine, Lycopersicum esculentum, broomrapes, %X گل جالیز علف هرز انگلی است که باعث کاهش رشد و عملکرد بسیاری از گیاهان زراعی ازجمله گوجه‌فرنگی می‌شود. هدف از این پژوهش، ایجاد ممانعت در برقراری ارتباط بین میزبان و انگل توسط ترکیبات بازدارنده مانند گالیک اسید می‌باشد. در پژوهش حاضر گالیک اسید در 3 غلظت 0،1 و 3 میلی‌مولار و در سه دوره زمانی 20، 25 و 30 روز پس از کاشت نشاء گوجه‌فرنگی در خاک حاوی بذور گل جالیز به ریشه گیاه اعمال گردید. آزمایش در قالب فاکتوریل و بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان داد که گالیک اسید 3 میلی‌مولار در 25 و 30 روز پس از کاشت باعث کاهش رشد گل جالیز شده است. گالیک اسید (1 میلی مولار) باعث افزایش معنی‌دار پروتئین برگ و کاهش معنی‌دار پروتئین ریشه گردید. در 25 روز پس از کاشت، گالیک اسید (1 میلی مولار) باعث افزایش معنی‌دار فعالیت آنزیم کاتالاز برگ شده و فعالیت آنزیم کاتالاز ریشه را کاهش معنی‌داری داده است. در 30 روز پس از کاشت، غلظت 3 میلی مولار گالیک اسید باعث افزایش معنی‌دار فعالیت آسکوربات پراکسیداز برگ و ریشه آنزیم آسکوربات پراکسیداز شده است. غلظت 3 میلی‌مولار گالیک اسید باعث افزایش معنی‌دار محتوای فنل و آنتوسیانین برگ شده است. به نظر می‌رسد، گالیک اسید به‌عنوان یک ترکیب فنلی مهم، جوانه‌زنی و یا اتصالات جوان گل جالیز به گیاه میزبان را کنترل می‌کنند و در بازدارندگی رشد گل جالیز نقش مؤثری داشته باشد. %> http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1318-fa.pdf %P 147-160 %& 147 %! %9 Research %L A-10-1149-3 %+ Kharazmi university %G eng %@ 2322-2727 %[ 2021