RT - Journal Article T1 - Effects of proline treatment on some morphological and physiological characteristics and increment of post-harvest life of tuberosa cut flower (Polianthes tuberosa L.) JF - jispp YR - 2016 JO - jispp VO - 4 IS - 14 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-165-fa.html SP - 105 EP - 114 K1 - Antioxidant enzymes K1 - Proline K1 - flower abscission K1 - Vase life AB - گل مریم یکی از مهمترین گلهای شاخه بریدنی جهان و ایران است که افزایش عمر پس از برداشت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این پژوهش از پرولین به عنوان ترکیب آنتی اکسیدان در غلظت های صفر (شاهد)، 1 و 10 میکرومولار استفاده و اثر این ترکیب بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و عمر پس از برداشت گل شاخه بریده مریم بررسی گردید. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام گرفت. نتایج اثر معنی دار پرولین را در هر دو غلظت برعمر گلجایی گل مریم نشان داد. درصد گلچه های باز در هر دو غلظت پرولین افزایش نشان داد. یافته ها کاهش معنی دار درصد گلچه پژمرده را در هر دو غلظت پرولین نسبت به شاهد را نشان داد. درصد ریزش گل نیز در تمام گل های تیمار شده با پرولین بسیار کمتر از گلهای شاهد بود. بر اساس نتایج حاصل، پرولین در هر دو غلظت باعث کاهش هدررفت آب و نشت یونی گردید و غلظت 10 میکرومولار بیشترین تاثیر را داشت. در گلهایی که با این ترکیب تیمار شده بودند، فعالیت آنزیم های گایاکول پراکسیداز ، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و فنیل آلانین آمونیا لیاز افزایش یافت اما، فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز کاهش یافت. بنابراین به نظر می رسد که پرولین به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان از طریق افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و کاهش فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز عمر پس از برداشت گل مریم را افزایش داده است. LA eng UL http://jispp.iut.ac.ir/article-1-165-fa.html M3 ER -