%0 Journal Article %A Moradi, fatemeh %A Najafi, Shahla %A Esmaeilzadeh Bahabadi, Sedigheh %T The effect of green algae (Ulva fasciata L.) extract on growth and physiological parameters of sesamum indicum %J Plant Process and Function %V 8 %N 33 %U http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1014-fa.html %R %D 2019 %K Biological fertilizer, Ulva fasciata, Sesamum indicum, Alga extract, %X استفاده بی‌­رویه از کودهای شیمیایی و عدم­توجه به اهمیت و اثرات مثبت مواد آلی در بهبود حاصلخیزی خاک‌های زراعی باعث ایجاد آلودگی‌های محیطی و صدمات اکولوژیکی شده است. یکی از راه­های کاهش این خطرات استفاده از منابع زیستی است که علاوه بر افزایش قابلیت دسترسی به عناصر غذایی، بهبود شرایط فیزیکی و میکروبی خاک را به­دنبال خواهد داشت. یکی از منابع زیستی جلبک‌های دریایی می‌باشند که سرشار از مواد مورد نیاز برای رشد گیاه هستند. در این تحقیق تأثیر عصاره جلبکی بر برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی گیاه کنجد مورد بررسی قرار گرفته است. این تحقیق در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار با غلظت‌های مختلف عصاره جلبک (صفر، 10، 15، 20 درصد) در شرایط مزرعه در ایرانشهر به­اجرا در آمد. بر­اساس نتایج، صفات مورفولوژیکی از قبیل طول ساقه­چه، طول ریشه­چه، طول ساقه، قطر ساقه و سطح برگ تحت تأثیر غلظت­های مختلف عصاره جلبکی به­طور قابل توجهی نسبت به شاهد افزایش یافت. میزان رنگیزه­های فتوسنتزی نیز به­طور معنی­داری نسبت به شاهد افزایش نشان داد به طوریکه بیشترین میزان تحت تأثیر غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. بیشترین میزان پرولین (16 میلی­گرم بر گرم وزن تر)، قند محلول (54 میلی­گرم بر گرم وزن تر) و فنول کل (8/3 میلی­گرم بر گرم وزن تر) نیز در غلظت 20 درصد عصاره جلبکی مشاهده شد. به­طور کلی، عصاره جلبکی می‌تواند با داشتن عناصر مورد نیاز گیاه و هورمون‌های رشد بدون آسیب به طبیعت به­‌عنوان کود زیستی جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی و نقش مهمی در مدیریت تأمین مواد غذایی سالم داشته باشد. %> http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1014-fa.pdf %P 1-14 %& 1 %! %9 Research %L A-10-1074-1 %+ Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, University of Zabol, Zabol, Iran %G eng %@ 2322-2727 %[ 2019