جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سرعت رشد محصول

فریبا هاشم‌پور بلترک۱، مجید مجیدیان، مسعود اصفهانی، بابک ربیعی،
جلد ۴، شماره ۱۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

به‌ منظور بررسی اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و برخی شاخص‌ های فیزیولوژیک شش رقم ذرت علوفه‌ای در منطقه رشت، آزمایشی به‌ صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی ۱۳۸۹ به اجرا گذاشته شد. تیمار‌های آزمایشی، چهار تاریخ کاشت شامل ۱، ۱۳ و ۲۵ خردا‌د و ۴ تیر و شش رقم ذرت شامل زود‌رس (سینگل ‌کراس ۲۶۰ و دابل ‌کراس ۳۷۰)، میان‌ رس (سینگل ‌کراس‌‌های ۵۰۰ و ۶۴۷) و دیر‌رس (سینگل‌ کراس‌‌های ۷۰۰ و ۷۰۴) بودند. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده اثر معنی‌دار تاریخ کاشت و رقم بر عملکرد علوفه خشک و تر ذرت علوفه‌ای معنی‌دار بود. تاریخ کاشت اول خرداد‌ ماه و رقم سینگل‌کراس ۷۰۰ از لحاظ عملکرد علوفه خشک و تر (به ترتیب ۶/۲۸۲۲۰ و ۸۷۰۱۷ کیلوگرم در هکتار نسبت به سایر تاریخ‌ های کاشت و ارقام مورد آزمایش برتری داشت. بیشینه شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول از رقم ۷۰۰ و تاریخ کاشت ۱۳ خرداد ‌ماه به‌دست آمد. با توجه به نتایج این آزمایش تاریخ کاشت ۱۳ خردادماه و رقم ۷۰۰ با داشتن شاخص‌های رشد مناسب‌تر باعث افزایش توسعه سطح برگ، افزایش فعالیت فتوسنتز پوشش گیاهی، تولید ماده خشک و در نهایت عملکرد بالاتر شد، در شرایط آب و هوایی شهرستان رشت پیشنهاد می‌شود.


روژین قبادی، دکتر مختار قبادی، دکتر فرزاد مندنی، دکتر سعید جلالی هنرمند، دکتر بهمن فرهادی بانسوله،
جلد ۶، شماره ۲۱ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

این تحقیق با هدف بررسی اثرات سطوح آبیاری و نیتروژن بر زمان وقوع مراحل فنولوژیک و شاخص‌های رشد ذرت دانه‌ای سینگل‌کراس ۷۰۴ انجام شد. آزمایش طی دو سال زراعی ۹۳-۱۳۹۲ و ۹۴-۱۳۹۳ در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه و به صورت کرت‌های یک بار خرد شده بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتور اصلی، چهار سطح آبیاری شامل تأمین ۱۲۰، ۱۰۰، ۸۰ و ۶۰ درصد نیاز آبی و فاکتور فرعی، چهار سطح نیتروژن شامل ۱۴۰، ۱۰۰، ۷۰ و ۴۰ درصد مقدار توصیه شده بر اساس نتایج آزمون خاک بود. نتایج نشان داد که با کاهش مقدار آب مصرفی، ظهور گل‌تاجی، گرده‌افشانی و ظهور ابریشم‌ها به تأخیر افتاد. افزایش مقدار نیتروژن روی تاریخ ظهور گل‌تاجی و وقوع گرده‌افشانی تأثیر معنی‌دار نداشت اما سبب تسریع ظهور ابریشم‏ها گردید. کمبود آب و نیتروژن منجر به افزایش فاصله زمانی بین گرده‌افشانی و ظهور ابریشم‌ها شد. با افزایش مقدار نیتروژن، در تیمارهای تأمین ۱۲۰، ۱۰۰ و ۸۰ درصد نیاز آبی، رسیدن فیزیولوژیک دیرتر رخ داد. مصرف مقادیر بیشتر نیتروژن در هر یک از سطوح آبیاری، شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول را افزایش داد، اما با افزایش شدت کم آبی از تأثیر مثبت نیتروژن کاسته شد. کاربرد نیتروژن بیشتر در شرایط آبیاری مطلوب، موجب افزایش میزان و سرعت تجمع ماده خشک و به تأخیر افتادن توقف روند تجمع ماده خشک گردید.


محمود رضا تدین، فاطمه محتشمی،
جلد ۹، شماره ۳۵ - ( ۲-۱۳۹۹ )
چکیده

به منظور بررسی تیمار­های کم آبیاری و محلول­پاشی با اسید جاسمونیک و اسید آسکوربیک بر برخی صفات مورفوفیزیولوژیک ژنوتیپ­های گلرنگ آزمایشی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهرکرد، طی دو سال ۱۳۹۵-۱۳۹۶ انجام شد. در این آزمایش سه سطح آبیاری )۱۰۰، ۷۵ و ۵۰ درصد نیاز آبیاری گلرنگ) به عنوان فاکتور اصلی و سه ژنوتیپ گلرنگ )محلی اصفهان، فرامان و سینا) و محلول­پاشی با سه سطح شامل (غلظت صفر، محلول­پاشی با اسید جاسمونیک با غلظت ۵/۰ میلی مولار و محلول پاشی با اسید آسکوربیک با غلظت ۲۰ میلی مولار) به عنوان فاکتور فرعی انتخاب شدند. نتایج نشان داد که بیشترین محتوای نسبی آب برگ، کلروفیل، شاخص سطح برگ، عملکرد دانه، درصد روغن و عملکرد روغن مربوط به ژنوتیپ سینا و تیمار آبیاری ۱۰۰ درصد نیاز آبیاری گلرنگ و کمترین میزان این صفات مربوط به ژنوتیپ محلی اصفهان و تیمار آبیاری ۵۰ درصد نیاز آبی گلرنگ بود. برهمکنش ژنوتیپ × محلول­پاشی و تنش کم آبیاری در محلول­پاشی تنها بر عملکرد روغن و کلروفیل a معنی­دار شد. محلول­پاشی با اسید جاسمونیک و اسید آسکوربیک نیز موجب افزایش کلیه صفات در مقایسه با تیمار بدون محلول­پاشی شد. نتایج نشان داد که تفاوت‏­های موجود در بین ژنوتیپ­‏ها و همچنین تأثیر این محلول­پاشی­ها جهت افزایش میزان صفات مورد بررسی می‏­تواند در انتخاب ژنوتیپ­‏ها و ترکیبات مناسب جهت کاهش اثرات نامطلوب تنش کم آبی به منظور دستیابی به افزایش تولید از آن­ها استفاده کرد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb