جلد 6، شماره 22 - ( جلد 6،شماره 22 1396 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 55-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم، گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور تهران، ایران ، mahdavian.k@gmail.com
چکیده:   (2163 مشاهده)

هدف از این مطالعه بررسی اثرات SA بر روی گیاهان مقاوم به UV-A، UV-B و UV-C است. داده ها نشان می دهد که SA اثرات مضر UV روی فلفل را کاهش داده است. جوانه های فلفل (Capsicum annuum L.) با اسپری سالیسیلیک اسید (SA) و با UV-A (320-390 نانومتر)، UV-B (312 نانومتر) و UV-C (254 نانومتر) از 6.1، 5.8 و 5.7 W m-2، به ترتیب. UV به طور قابل ملاحظه ای محتوای آسکوربات، dehydro ascorbate، کل آسکوربات، پرولین، آلدهید، کورستین، نشت الکترولیت و اتیلن کل را افزایش داد. SA درمان آسکوربات، dehydro ascorbate، کل آسکوربات، آلدهید، نشت الکترولیت و افزایش کل اتیلن در گیاهان درمان شده با UV. مقدار پرولین و کورستین در گیاهانی که تحت درمان UV و SA قرار داشتند، به طور قابل توجهی افزایش یافت. کاربرد بی رویه (اسپری برگ) SA اثرات UV بر فلفل را مقابله کرد.

واژه‌های کلیدی: Capsicum annuum، Electrolyte، Ethylene، leakage، Lipid peroxidation
متن کامل [PDF 355 kb]   (914 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1395/11/6 | پذیرش: 1396/7/4 | انتشار: 1396/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.