جلد 7، شماره 23 - ( جلد 7، شماره 23 1397 )                   جلد 7 شماره 23 صفحات 56-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان ، afshar@guilan.ac.ir
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه گیلان
چکیده:   (2978 مشاهده)

چای یکی از قدیمی ترین نوشیدنی های جهان محسوب می شود و ترکیبات موجود در شاخساره های چای با توجه به شرایط آب و هوا، فصل، تنوع ژنتیکی و سن شاخه ها متفاوت هستند. در این تحقیق، شاخساره­های چای شامل یک جوانه­ی راسی و دو برگ مجاور از کلون­های 100، 278، 451 و DN، در سه فصل رویشی بهار، تابستان و پاییز از مرکز تحقیقات چای کشور (لاهیجان) جمع آوری شد. پس از عصاره گیری نمونه­ها، میزان تغییرات فصلی، قدرت خنثی­ کنندگی رادیکال آزاد (DPPH)، ترکیبات کافئین، کلروژنیک­اسید، کوئرستین، کاتچین و اپی­گالوکاتچین نیز با دستگاه HPLC و پروتئین کل ارزیابی شد. نتایج این پژوهش نشان داد که فعالیت آنتی­اکسیدانی کلون­های 100 و 451 از اولین برداشت (بهار) تا سومین برداشت (پاییز) افزایش یافت، در حالیکه در کلون­های 278 و DN عکس این قضیه مشاهده شد. میزان پروتئین کلون­های 100 و DN در سه برداشت مختلف تغییرات ناچیزی را نشان داد. این نتایج، تاثیر تغییرات فصلی را بر روی ترکیبات شیمیایی شاخساره­های جوان چای نشان می­ دهد.

متن کامل [PDF 845 kb]   (1430 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1395/9/17 | پذیرش: 1396/3/31 | انتشار: 1397/2/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.