جلد 6، شماره 22 - ( جلد 6،شماره 22 1396 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 23-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rastegar S, Mohammadi 1 Z, abdollahi F, Hosseini Y. Physiological and antioxidant enzymatic activity responses of rootstock of sapodilla to salinity stress. j.plant proc. func.. 2018; 6 (22) :23-28
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-737-fa.html
رستگار سمیه، محمدی نیا ژاله، عبدالهی فرزین، حسینی یعقوب. بررسی تغییرات موفولوژیکی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانتی دانهال کرول تحت شرایط شوری. مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (22) :23-28

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-737-fa.html


1- استادیار دانشگاه هرمزگان ، rastegarhort@gmail.com
2- دانشگاه هرمزگان
3- استادیار دانشگاه هرمزگان
4- بخش خاک ، مرکز تحقیقات بندعباس
چکیده:   (2113 مشاهده)

چیکو یکی از میوه های مهم مناطق گرمسیری می باشد که جوانه زنی آن از طریق بذر یه سختی انجام میگیرد. بنابراین معمولا کرول (Manilkara hexandra (kherol به عنوان پایه جهت تکثیر آن استفاده میشود.   این آزمایش به منظور بررسی تغییرات موفولوژیکی و فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانتی دانهال کرول تحت  شرایط شوری  انجام شد. آزمایش گلدانی درون گلخانه با استفاده از غلطتهای مختلف آب دریا (3،6،9،12 دسی زیمنس بر متر) روی دانهالهای یکساله کرول انجام شد و اب معمولی به عنوان شاهد استفاده شد. آزمایش در غالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان دادند که شوری اثری بر طول و حجم ریشه نداشته است اما وزت تر ساقه، ریشه و برگ بطور معنی داری با افزایش شوری کاهش یافت. آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز روند یکسانی را نشان دادند و با افزایش شوری، فعالیت آنها به شدت افزایش یافت. درحالیکه آنزیم آسکوربات پراکسیدازبا روند آهسته تری افزایش یافت. افزایش شدیت در فعالیت آنزیمهای پراکسیداز و کاتالاز نشان داد که این آنزیمها نقش مهم تری در پایه کرول در برابر شوری دارند. بنابراین سیستم دفاعی آنتی اکسیدانتی تحریک شده در اثر شوری نقش مهمی در این گیاه بازی می کند.

واژه‌های کلیدی: شوری، انزیم، رنگدانه، آب دریا، کرول
متن کامل [PDF 491 kb]   (1191 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1395/9/5 | پذیرش: 1395/12/10 | انتشار: 1396/10/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb