جلد 7، شماره 24 - ( جلد 7، شماره 24 1397 )                   جلد 7 شماره 24 صفحات 154-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهرکرد
2- دانشگاه شهرکرد ، falah1357@yahoo.com
چکیده:   (3482 مشاهده)

این آزمایش با هدف جایگزینی کودهای غیر ارگانیک با کود دامی جهت افزایش کیفیت محصول تازه ریحان و قابلیت ماندگاری در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد در سال 1394 اجرا شد. تیمار‎‎ها شامل NP (نیتروژن + فسفر)، NPS (نیتروژن + فسفر + گوگرد)، NPM(نیتروژن + فسفر+ ریزمغذی)، NPSM (نیتروژن + فسفر+ گوگرد+ ریزمغذی)، CMp (کود گاوی بر اساس نیاز فسفری گیاه)، CMn (کود گاوی بر اساس نیاز نیتروژنی گیاه)، BLp (کود مرغی بر اساس نیاز فسفری گیاه) و BLn (کود مرغی بر اساس نیاز نیتروژنی گیاه) بودند. نتایج نشان داد بیش­ترین تجمع نیترات مربوط به تیمارهای NP و NPM (به ترتیب ۷۸/۶۲ و ۱۸/۶۰ میلی‌گرم در کیلوگرم) و کم­ترین آن مربوط به تیمارهای CMp و BLp بود (به ترتیب ۵۳/۲۳ و ۷۷/۲۶ میلی‌گرم در کیلوگرم).  بیش­ترین غلظت نیتروژن در تیمارهای NP، NPS و BLn، فسفر در تیمار CMp، NP و NPS، پتاسیم در تیمار BLn و BLp، گوگرد در تیمارهای NPSM و NPS مشاهده شد.  بهترین ریحان تولیدشده ازنظر کیفیت ظاهری اولیه مربوط به تیمارهای BLp و BLn بود و تیمارهای CMp، CMn و NPSM در رتبه بعدی قرار گرفتند. تیمارهای,NP NPM و NPS در پایین­ترین سطح کیفیت ظاهری اولیه قرار گرفتند. بالاترین میزان ماندگاری در تیمار BLn و کمترین میزان آن در تیمارهای NPS و NPSM ثبت شد. به‌طورکلی می­توان نتیجه­گیری نمود جایگزینی کودهای غیر آلی با کود مرغی یا کود گاوی میزان نیترات سبزی تازه را کاهش میدهد ولی افزایش قابلیت ماندگاری آن صرفاً با کود مرغی حاصل میشود.

واژه‌های کلیدی: فسفر، کود آلی، گوگرد، نیتروژن
متن کامل [PDF 1248 kb]   (2708 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1395/4/19 | پذیرش: 1395/10/15 | انتشار: 1397/5/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.