جلد 6، شماره 22 - ( جلد 6،شماره 22 1396 )                   جلد 6 شماره 22 صفحات 6-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه فرهنگیان
2- تربیت مدرس ، ghangia@mdares.ac.ir
چکیده:   (2493 مشاهده)

در این تحقیق تاثیر میدان­های مغناطیسی(MF) بر جوانه ­زنی و عوامل رشد اولیه، حالت ردوکس و فعالیت سیستم آنتی­اکسیدانت دانه­رست­های سویا (Glycine max L. Merril) بررسی شده است. بذرها در آب خیسانده شده، سپس تحت تاثیر میدان مغناطیسی ایستا (SMF) با شدت 30 میلی تسلا و میدان مغناطیسی متناوب (EMF) با فرکانس 10 کیلوهرتز به مدت 4 روز، هر روز 5 ساعت قرار گرفتند. جذب آب بذرها پس از 40 و 120 دقیقه تیمار با MF افزایش یافت. در مقایسه با گروه شاهد، تیمار با EMF درصد جوانه زنی بذرها و شاخص Vigor I و  Vigor II دانه­رست­ها را بطور معنی­ داری افزایش داد، در حالی که SMF شاخص Vigor II را افزایش داده ولی تاثیری بر جوانه­ زنی بذرها نداشت. نسبت وزن تر به وزن خشک و محتوای فریتین هر دو گروه تیمار یافته با MF بطور معنی­ داری بالاتر از گروه شاهد بود. تیمار با MF همچنین باعث حفاظت دانه ­رست­ها ازخطر افزایش مقدار کلسیم داخلی شد. تیمار با میدان الکترومغناطیسی همچنین باعث افزایش ظرفیت جروب کنندکی رادیکالهای آزاد و کاهش نشت الکترولیتها از غشا گردید. نتایج نشان­ دهنده یک رهیافت جدید برای کاربرد میدان­های مغناطیسی، جهت تحریک رشد، بهبود ظرفیت آنتی اکسیدانی و غنی­ سازی زیستی آهن در گیاهان زراعی می­باشد.

متن کامل [PDF 318 kb]   (978 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1395/3/1 | پذیرش: 1395/10/15 | انتشار: 1396/10/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.