جلد 8، شماره 32 - ( جلد 8، شماره 32، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 32 صفحات 50-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز ، eftekhari_9t@yahoo.com
3- دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده:   (2189 مشاهده)

توده­های مختلف اسفناج از مناطق معتدله تا نواحی نیمه گرمسیری ایران کشت می­شوند ولی میزان آهن در بخش­های مختلف برگ توده­های اسفناج ایرانی بررسی نگردیده است. این آزمایش با هدف ارزیابی اثر سطح مختلف آهن (3، 6، 9، 12 و 15 میلی­گرم در لیتر از منبعFe- EDTA ) بر میزان آهن پهنک و دمبرگ، شاخص سبزینگی (SPAD)، فنل کل، اسیدآمینه کل و کربوهیدرات­های محلول در برگ­های سه توده اسفناج بومی ایران (همدان، شیروان و ورامین 88) مورد ارزیابی قرار گرفت. گیاهان اسفناج در بستر کوکوپیت+پرلایت (نسبت1:4) رشد یافته و با محلول غذایی کوپر (Copper) تغذیه شدند. نتایج نشان داد میزان آهن در دمبرگ، پهنک و کل برگ به طور معنی­داری توسط غلظت آهن محلول غذایی تحت تاثیر قرار گرفت. میزان آهن در دمبرگ توده شیروان به طور معنی­داری بیشتر از آهن دمبرگ در توده­های ورامین 88 و همدان بود. میزان کل اسیدهای آمینه، فنل کل، پنتورها، هگزوزها و کل کربوهیدرات­های محلول در برگ به طور معنی­داری در تیمارهای کمبود آهن کاهش یافت. با توجه به میزان آهن در دمبرگ و پهنک و خصوصیات بیوشیمیایی، مشخص شد کیفیت اسفناج به طور معنی­داری تحت تاثیر تیمارهای آهن قرار گرفت.

متن کامل [PDF 416 kb]   (1913 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1395/1/31 | پذیرش: 1397/2/18 | انتشار: 1398/10/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.