جلد 3، شماره 7 - ( جلد 3 شماره 7 1393 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 132-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی ، rfarhoudi@gmail.com
چکیده:   (5867 مشاهده)
به منظور بررسی تاثیر ترکیبات عصاره الکلی آفتابگردان ( Helianthus annuus ) بر رشد گیاهچه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، فعالیت آنزیم های آلفا آمیلاز، ساکاروز سنتتاز گیاهچه یولاف وحشی (Avena ludoviciana) در مراحل جوانه زنی و رشد رویشی تحقیقی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر در سال 1391انجام شد. هر دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تکرار انجام شد و غلظت های عصاره آفتابگردان 5، 10، 15 و 20 گرم بر لیتر بود. نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره آفتابگردان میانگین زمان جوانه زنی و غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه را افزایش و درصد جوانه زنی و فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز را کاهش داد. کمترین فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز یولاف وحشی در عصاره 20 گرم بر لیتر آفتابگردان به میزان 1/1 نانومول در بذر در دقیقه مشاهده شد. در آزمایش بررسی تاثیر محلول پاشی عصاره آفتابگردان نتایج نشان داد افزایش غلظت عصاره آفتابگردان سبب کاهش وزن گیاهچه، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و فعالیت آنزیم ساکاروز یولاف وحشی شد، اما غلظت مالون دی آلدهید بافت گیاهچه یولاف وحشی را افزایش داد. کمترین فعالیت ساکاروز سنتتاز (36/1 نانومول بر میلی گرم پروتیین در دقیقه) و بیشترین میزان غلظت مالون دی آلدهید (96/0 نانومول بر گرم وزن تر) برگ یولاف وحشی تحت تاثیر تیمار محلول پاشی با عصاره 20 گرم بر لیتر آفتابگردان مشاهده شد. نتایج نشان داد عصاره آفتابگردان سبب کاهش جوانه زنی، رشد گیاهچه، فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز و ساکاروز سنتتاز یولاف وحشی شد.
متن کامل [PDF 148 kb]   (1287 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1392/1/17 | پذیرش: 1392/8/18 | انتشار: 1393/6/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.