جلد 13، شماره 63 - ( جلد 13، شماره 63، آذر و دی 1403 )                   جلد 13 شماره 63 صفحات 406-389 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari T, Pakkish Z, Mohammadrezakhani S. Evaluation of the effect of GABA and proline treatments on quality maintenance postharvest in sweet lemon (Citrus limetta) fruit. Plant Process and Function 2024; 13 (63) : 23
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2034-fa.html
حیدری طیبه، پاک کیش زهرا، محمدرضاخانی سهیلا. بررسی اثر تیمارهای گابا و پرولین روی حفظ کیفیت پس از برداشت میوه لیموشیرین (Citrus limetta). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (63) :389-406

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-2034-fa.html


1- بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
2- بخش باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، zahrapakkish@uk.ac.ir
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، جیرفت، ایران
چکیده:   (119 مشاهده)
یکی از راه‏های اصولی جهت افزایش عمر انبارمانی میوه‏ها، استفاده از تیمارهایی است که بتوانند خصوصیات کیفی و بازارپسندی را افزایش دهند. در این تحقیق استفاده از ترکیباتی از جمله پرولین و گابا به دلیل داشتن خاصیت آنتی‏اکسیدانی به منظور محافظت از غشاهای سلولی، حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری در طی دوره پس از برداشت در میوه‏های لیموشیرین صورت گرفته است. تیمارها شامل، غلظت‌های گابا 100 و 200 میکرومول بر لیتر، پرولین 250 و 500 میکرومول بر لیتر و آب­مقطر (شاهد) بودند. سپس میوه­ها مورد نظر به مدت پنج دقیقه با روش غوطه‌ور­کردن، در محلول­های مورد نظر تیمار شدند. بعد از خشک­شدن کامل میوه‌ها،آنها در بسته‏های 5 تایی قرار داده و به سردخانه منتقل و در دمای 12 درجه سانتی‌گراد، به مدت چهار ماه نگهداری شدند و به فاصله هر 30 روز یکبار، تعدادی از میوه‌ها را از سردخانه خارج نموده و صفاتی نظیر درصد آسیب­دیدگی میوه، اسیدهای آلی، میزان مواد جامد محلول، فعالیت آنزیم‏های پرکسیداز و کاتالاز، پروکسید هیدروژن، پراکسیداسیون لیپیدها و نشت یونی بررسی شدند. نتایج نشان دادند که میزان آسیب‏دیدگی، نشت یونی، پراکسید هیدروژن و پراکسیداسیون لیپیدها در میوه‏های تیمار­شده با گابا 200 میکرومول و پرولین 250 میکرومول نسبت به شاهد کاهش یافته است. تیمار میوه‏های لیمو شیرین با گابا 200 میکرومول و پرولین 250 میکرومول منجر به افزایش در میزان مواد جامد محلول، اسیدهای آلی و همچنین فعالیت آنزیم‏های پراکسیداز و کاتالاز گردیده است. بنابراین، کاربرد گابا و پرولین می­تواند جهت افزایش عمر انبارمانی میوه در سطح تجاری توصیه گردد.
شماره‌ی مقاله: 23
متن کامل [PDF 721 kb]   (76 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1402/11/17 | پذیرش: 1403/3/27 | انتشار: 1403/10/4

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb