جلد 3، شماره 10 - ( 12-1393 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 59-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری ، karimi.sanru@gmail.com
چکیده:   (4771 مشاهده)
پیری یک عامل محدود‌کننده در بازاریابی اکثر گل‌ها می‌باشد و تلاش‌های قابل ملاحظه‌ای صورت گرفته است که با استفاده از اعمال تیمارهای مختلف، ماندگاری گل‌ها را افزایش دهند. بر این اساس آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با دو رقم میخک مینیاتوری(آراگون و ایرکا)، دو دما (2 و 4 درجه سانتی‌گراد)، 13 تیمار (تیمار شاهد و غلظت‌های مختلف بنزیل آدنین ، آمینو اکسی استیک اسید و 1- متیل سیکلو پروپان) به منظور بررسی نقش دمای پایین و تیمارهای بازدارنده اتیلن بر عمر گلجایی، میزان اتیلن تولیدی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان به اجرا در آمد. گل-های تیمار شده با آمینو اکسی استیک اسید ، بنزیل آدنین و 1- متیل سیکلو پروپان در دو دمای 2 و 4 درجه سانتی گراد انبار گردیدند. بعد از گذشت ده روز انبارداری خشک گل‌ها به داخل آب مقطر منتقل شدند. طبق نتایج بدست آمده متوسط عمر گلجایی در دمای 2 و 4 درجه‌سانتی گراد بعد از ده روز انبارداری خشک به‌ترتیب 15 و 5/11 روز بود. گل‌های پیش‌تیمار شده با 72/0 میکرو لیتر در لیتر (6 ساعت) 1-MCP در هر دو دما بیشترین عمر گلجایی را نشان دادند. شرایط دمایی تاثیر معنی‌داری بر کاهش تولید اتیلن در گل‌های بریدنی میخک مینیاتوری داشت. بطوریکه میانگین تولید اتیلن در دو دمای 2 و 4 درجه سانتی‌گراد به‌ترتیب 35/2 و 11/4 نانو لیتر بر گرم وزن تر در ساعت بود. کمترین اتیلن تولیدی در گل‌های پیش‌تیمار شده با 72/0 میکرو لیتر در لیتر (6 ساعت) 1-MCP مشاهده گردید. حداکثر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی مربوط به دمای 4 درجه‌سانتی‌گراد بود. فعالیت هر سه آنزیم سوپراکسیددیسموتاز، کاتالاز و پراکسیداز روند افزایشی نشان داد و در روز سوم بیشتر از روز اول نمونه‌برداری بود. افزایش معنی داری در فعالیت آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و پراکسیداز در گل های تیمار شده با 1- متیل سیکلو پروپان مشاهده شد..
متن کامل [PDF 435 kb]   (1235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1392/10/7 | پذیرش: 1393/4/30 | انتشار: 1393/12/23