جلد 13، شماره 62 - ( جلد 13، شماره 62، مهر و آبان 1403 )                   جلد 13 شماره 62 صفحات 76-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، . Ma_dyanat@yahoo.com
چکیده:   (438 مشاهده)
یکی از موانع اصلی تولید در نظام­های زراعی، علف­های­هرز هستند. نوع منبع تغذیه­ای و کود علاوه بر این که رشد گیاهان زراعی را تحت تأثیر قرار می­دهد؛ می­تواند بر تراکم علف­های­هرز مؤثر باشد. به­منظور بررسی اثر منابع کودی مختلف بر عملکرد گل آهار، آزمایشی به صورت اسپلیت­پلات در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی با سه تکرار در استان خراسان رضوی (خلیل­آباد) در سال 1402 انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل دو سطح حضور و عدم حضور علف­هرز به عنوان عامل اصلی و تیمار کود به عنوان عامل فرعی در چهار سطح شاهد، کود شیمیایی NPK، ورمی­کمپوست و کود دامی (گاوی) بودند. نتایج نشان داد که کلیه صفات مورد بررسی گل آهار در حضور علف­های­هرز کاهش معنی­داری دارند. در حضور علف­های هرز تعداد گل در تیمار کود دامی بیشترین مقدار (71/11) را داشت. مصرف هر سه منبع کود باعث افزایش معنی­دار تراکم و وزن خشک علف­های هرز شدند. در تیمار با کود شیمیایی بیشترین تراکم با 23/30 بوته در مترمربع و وزن خشک با 10/99 گرم در مترمربع، مشاهده شد. کمترین شاخص رقابت (79/0) را تیمار کود شیمیایی دارا بود که این امر را نیز می­توان به بالاتر بودن زیست­توده علف­های هرز در این تیمار نسبت داد. بالاترین شاخص رقابت (37/1) متعلق به کود دامی بود که با سایر تیمارها اختلاف معنی­داری داشت. بنابراین در شرایط آلودگی مزرعه به علف­های هرز کاربرد کود دامی توصیه می­شود.
شماره‌ی مقاله: 5
متن کامل [PDF 710 kb]   (152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1402/5/15 | پذیرش: 1403/2/18 | انتشار: 1403/7/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.