جلد 11، شماره 50 - ( جلد 11 شماره 50- مهر و آبان 1401 )                   جلد 11 شماره 50 صفحات 340-327 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabi Muri V, Azadfar D, Hemmati K, Saeedi Z. Study of essential oil, phenol and flavonoid compounds of Myrtus communis L. in three forest habitats of Zagros. Plant Process and Function 2022; 11 (50) : 20
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1806-fa.html
سهرابی موری وهب، آزادفر داوود، همتی خدایار، سعیدی زهره. مطالعه ترکیبات اسانس، فنول و فلاونوئید گیاه دارویی مورد (Myrtus communis L.) در سه رویشگاه جنگلی زاگرس. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (50) :327-340

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1806-fa.html


1- مدرس هنرستان کشاورزی، اداره کل آموزش و پرورش استان مازندران
2- گروه جنگل‌شناسی، دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- گروه باغبانی، دانشکده تولید گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
4- دانشکده علوم جنگل، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (740 مشاهده)
درختچه دارویی مورد با نام علمیMyrtus communis L.  از جمله درختچه­های جنگلی با ارزش دارویی است. هدف از این مطالعه بررسی ترکیبات اسانس، فنول و فلاونوئید این گیاه در سه رویشگاه جنگلی زاگرس بود. به این منظور از 20 پایه با فاصله حداقل 15 متر در فصل گلدهی نمونه برگ تهیه گردید. سپس اسانس­گیری با روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر انجام شد و محتوای فنول و فلاونوئید به­ترتیب با استفاده از روش­های فولین- سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم اندازه­گیری شد. برای شناسایی ترکیب­های اسانس از دستگاه­های گاز کروماتوگرافی و گاز کروماتوگرافی متصل به طیف­سنج جرمی استفاده گردید. نتایج نشان داد بیشترین میزان محتوی فنول و فلاونوئید به­ترتیب مربوط به رویشگاه مال­آقا خوزستان با میانگین 048/3 میلی­گرم کوئرستین بر گرم عصاره و 79/7 میلی­گرم اسید گالیک بر گرم عصاره است. نتایج همچنین نشان داد پنج ترکیب آلفاپینن، سینئول، لینالول، آلفاترپینئول و لینالیل استات ترکیبات اصلی و غالب اسانس این گونه را در همه رویشگاه­ها تشکیل می­دهند. یافته­های این پژوهش نشان داد خصوصیات محیطی رویشگاه به­ویژه ارتفاع از سطح دریا، هدایت الکتریکی و کربن آلی بر روی محتوی فنول و فلاونوئید تأثیر دارد.
 
شماره‌ی مقاله: 20
متن کامل [PDF 655 kb]   (406 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1401/8/30 | پذیرش: 1401/9/1 | انتشار: 1401/9/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb