جلد 11، شماره 51 - ( جلد11، شماره 51، آذر و دی 1401 )                   جلد 11 شماره 51 صفحات 140-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akbari M, Razavizadeh R, Sobhanian H, BakhshiKhaniki G, Mohebbi G. Effects of salt stress on total lipid values, fatty acid profiles, omega-3, omega-6 and omega-9, in the brown algea Sargassum boveanum on Bushehr coast. Plant Process and Function 2022; 11 (51) : 8
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1742-fa.html
اکبری مریم، رضوی زاده رویا، سبحانیان حمید، بخشی خانیکی غلامرضا، محبی غلامحسین. اثرات استرس شوری بر روی مقادیر لیپیدی تام، پروفایل اسیدهای چرب، امگا-3، امگا-6 و امگا-9، در جلبک قهوه‌ای سارگاسوم بوویانوم سواحل بوشهر. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (51) :117-140

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1742-fa.html


1- گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات زیست فناوری دریایی خلیج فارس، پژوهشکده علوم زیست پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بوشهر، ایران ، mohebbihsn@yahoo.com
چکیده:   (999 مشاهده)
برخی جلبک­ها منابع غنی لیپیدها و اسیدهای چرب مفید مختلفی هستند. در سال‌های اخیر، مطالعات متعددی برای ارزیابی اثر تیمارهای مختلف شوری بر روی کمیت و کیفیت این لیپیدها در جلبک­ها انجام شده است. مطالعه حاضر به­منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف سدیم کلرید بر میزان لیپید تام، پروفایل اسیدهای چرب و مقادیر امگا 3، 6 و 9 در جلبک سارگاسوم بوویانوم انجام شد. نمونه جلبک، از سواحل استان بوشهر جمع­آوری و طی 30 روز، در سه گروه کنترل و تیمارهای 1 و 2 گرم بر لیتر سدیم کلرید در یک آکواریوم نگهداری گردید. سپس استخراج لیپید آنها، با استفاده از روش بلای و دایر (1959) انجام گردید. فاکتورهای عدد اسیدی (AV)، عدد پراکسید (PV) و ضریب شکست (RI) لیپیدها،    به­ترتیب بر­اساس روش­های استاندارد ایزو به شماره­های 660 (2009)، 3960 (2017) و 6320 (2017) انجام شدند. متیل استر نمودن نمونه­ها براساس روش استاندارد 66-2-AOCS –Ce، و آنالیز اسیدهای چرب، توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی، مجهز به آشکارساز یونیزاسیون شعله (GC-FID)، انجام گردیدند. میزان چربی تیمار یک گرم بر لیتر نمک نسبت به گروه کنترل افزایش و سپس روند کاهشی را در تیمار دو گرم بر لیتر نشان داد؛ هر چند این اختلاف معنی¬دار نبود. آنالیز GC-FID، تعداد 17 نوع اسید چرب را در هر یک از گروه­ها نشان داد. در بین اسیدهای چرب اشباع و غیراشباع، پالمیتیک اسید و سرونیک اسید، به­ترتیب بیشترین میزان را در هر سه گروه نشان دادند. افزایش ملایم شوری موجب تغییر در مقادیر اسیدهای چرب امگا گردید. یافته­های این مطالعه را می­توان برای دستیابی به مکانیسم­ها و شرایط هدفمند تنش شوری که موجب افزایش اسیدهای چرب خاص می­شود، گسترش داد.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 1108 kb]   (282 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1401/4/4 | پذیرش: 1401/5/14 | انتشار: 1401/10/14

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb