Zeinalipour N, Nejhad Shahrokh Abadi B, Aghebati F. Study the effect of spermidine and lambda carrageenan treatments on some physiological properties and postharvest quality of Lycopersicon esculentum cv. Teena. Plant Process and Function 2023; 12 (54) : 3
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1735-fa.html
زینلی پور نجمه، نژاد شاهرخ آبادی بهاره، عاقبتی فاطمه. مطالعه تأثیر تیمارهای اسپرمیدین و لامبدا کاراگینان بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک و کیفیت پس از برداشت میوه گوجهفرنگی رقم تینا. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1402; 12 (54) :39-52
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1735-fa.html
1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، Nzeinali@uk.ac.ir
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده: (1128 مشاهده)
گوجهفرنگی بهعنوان یکی از پرمصرفترین محصولات غذایی در بین سبزیهای رایج جهان شناخته شده است. از آنجایی که گوجهفرنگی قابلیت فسادپذیری بالایی دارد، مشکلات متعددی در حمل و نقل، انبار کردن و بازاریابی آن وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر تیمارهای کاراگینان و اسپرمیدین بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی محصول گوجهفرنگی رقم تینا انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، در دو دمای انبار 12 و 27 درجه سانتیگراد با سه تکرار انجام گردید. میوههای سبز رسیده با غلظتهای صفر، 2 و 4 قسمت در هزار لامبدا کاراگینان و نیز صفر، 1 و 2 میلیمولار اسپرمیدین بهصورت غوطهوری و بهمدت 10 دقیقه تیمار شدند. مدت زمان انبارمانی دو ماه در نظر گرفته شد. با اندازهگیری برخی صفات در طی انبارمانی مشخص شد که در مقایسه با شاهد بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (41/0 درصد) در اثر تیمار میوهها با کاراگینان 1 قسمت در هزار در دمای 12 درجهسانتیگراد انبار بهدست آمد و بیشترین سفتی بافت میوه (24 کیلوگرم در سانتیمتر مربع)، آسکوربیک اسید (50/20 میلیگرم در 100 گرم وزن تر)، محتوای لیکوپن (42 میلیگرم در 100 گرم وزن تر) و کمترین میزان مواد جامد محلول کل (1/5 درجه بریکس)، درصد کاهش وزن میوه (3/5 درصد)، فعالیت آنزیم پلیگالاکتروناز (75/8 میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) و پکتین متیل استراز (14/5 میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) در میوههای تیمارشده با لامبدا کاراگینان 4 قسمت در هزار در دمای 12 درجه سانتیگراد انبار مشاهده گردید. نتایج این آزمایش حاکی از آن بود که میتوان محلول کاراگینان 4 قسمت در هزار در دمای 12 درجه سانتیگراد را بهعنوان یک تیمار مفید جهت حفظ کیفیت میوههای انبار شده گوجهفرنگی رقم تینا معرفی نمود.
شمارهی مقاله: 3
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنظیم کننده های رشد گیاهی دریافت: 1401/3/19 | پذیرش: 1401/7/19 | انتشار: 1402/4/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول