جلد 12، شماره 54 - ( جلد12، شماره 54، خرداد و تیر 1402 )                   جلد 12 شماره 54 صفحات 52-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeinalipour N, Nejhad Shahrokh Abadi B, Aghebati F. Study the effect of spermidine and lambda carrageenan treatments on some physiological properties and postharvest quality of Lycopersicon esculentum cv. Teena. Plant Process and Function 2023; 12 (54) : 3
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1735-fa.html
زینلی پور نجمه، نژاد شاهرخ آبادی بهاره، عاقبتی فاطمه. مطالعه تأثیر تیمارهای اسپرمیدین و لامبدا کاراگینان بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک و کیفیت پس از برداشت میوه گوجه‌فرنگی رقم تینا. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1402; 12 (54) :39-52

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1735-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران ، Nzeinali@uk.ac.ir
2- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (1128 مشاهده)
گوجه­فرنگی به­عنوان یکی از پرمصرف­ترین محصولات غذایی در بین سبزی­های رایج جهان شناخته شده است. از آن‌جایی که گوجه­فرنگی قابلیت فسادپذیری بالایی دارد، مشکلات متعددی در حمل و نقل، انبار کردن و بازاریابی آن وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر تیمارهای کاراگینان و اسپرمیدین بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی محصول گوجه­فرنگی رقم تینا انجام شد. آزمایش به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، در دو دمای انبار 12 و 27 درجه سانتی­گراد با سه تکرار انجام گردید. میوه­های سبز رسیده با غلظت­های صفر، 2 و 4 قسمت در هزار لامبدا کاراگینان و نیز صفر، 1 و 2 میلی­مولار اسپرمیدین به­صورت غوطه­وری و به­مدت 10 دقیقه تیمار شدند. مدت زمان انبارمانی دو ماه در نظر گرفته شد. با اندازه­گیری برخی صفات در طی انبارمانی مشخص شد که در مقایسه با شاهد بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (41/0 درصد) در اثر تیمار میوه­ها با کاراگینان 1 قسمت در هزار در دمای 12 درجه­سانتی­گراد انبار به­دست آمد و بیشترین سفتی بافت میوه (24 کیلوگرم در سانتی­متر مربع)، آسکوربیک اسید (50/20 میلی­گرم در 100 گرم وزن تر)، محتوای لیکوپن (42 میلی­گرم در 100 گرم وزن تر) و کمترین میزان مواد جامد محلول کل (1/5 درجه بریکس)، درصد کاهش وزن میوه (3/5 درصد)، فعالیت آنزیم پلی­گالاکتروناز (75/8 میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) و پکتین متیل استراز (14/5 میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) در میوه­های تیمار­شده با لامبدا کاراگینان 4 قسمت در هزار در دمای 12 درجه سانتی­گراد انبار مشاهده گردید. نتایج این آزمایش حاکی از آن بود که می­توان محلول کاراگینان 4 قسمت در هزار در دمای 12 درجه سانتی­گراد را به­عنوان یک تیمار مفید جهت حفظ کیفیت میوه­های انبار شده گوجه­فرنگی رقم تینا معرفی نمود.
شماره‌ی مقاله: 3
متن کامل [PDF 906 kb]   (566 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنظیم کننده های رشد گیاهی
دریافت: 1401/3/19 | پذیرش: 1401/7/19 | انتشار: 1402/4/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb