hosseini sanavi E, abedy B, parvaneh T, fahadan A. Effect of commercial apple rootstocks on some growth and biochemical characteristics of apple leaf cvs. Golden Delicious and Red Delicious. Plant Process and Function 2022; 11 (51) : 16
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1646-fa.html
حسینی ثانوی الهه، عابدی بهرام، پروانه طاهره، فهادان احمد. تأثیر پایههای تجاری سیب بر برخی ویژگیهای رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدندلیشز. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1401; 11 (51) :261-270
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1646-fa.html
1- گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه علوم باغبانی و مهندسی فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، abedy@um.ac.ir
3- بخش تحقیقات زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، شاهرود، ایران
4- بخش تحقیقات باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی استان خراسان رضوی، مشهد، ایران
چکیده: (722 مشاهده)
بهمنظور بررسی اثر سه پایه رویشی M9, M7 و MM106 بر برخی ویژگیهای رشدی و بیوشیمیایی برگ ارقام رددلیشز و گلدندلیشز پژوهشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوکهای کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1400 و در باغی واقع در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مشهد اجرا شد. به این منظور صفاتی شامل قطر تنه، میزان رشد شاخههای سال جاری، سطح برگ، میزان کلروفیل، فنل کل، آنتوسیانین، و فعالیت آنتیاکسیدانی در نمونههای برگ اندازهگیری شد. نتایج تجزیه واریانس دادهها نشان داد که برهکمنش پایه و رقم بر قطر تنه، سطح برگ و مقدار آنتوسیانین تأثیر معنیداری داشت. بیشترین مقدار آنتوسیانین (466/0 میلیگرم بر گرم وزن تر) در برگهای رقم گلدندلیشز روی پایه M9 مشاهده گردید. همچنین رقم رددلیشز روی پایه MM106 با میانگین 81/47 سانتیمتر مربع بیشترین قطر تنه و رقم گلدندلیشز روی پایه MM106 بیشترین میزان سطح برگ (45/31 سانتیمتر مربع) را در بین ترکیبات پیوندی به خود اختصاص داد. نتایج کلی نشان داد پایه MM106 نسبت به دو پایه دیگر از نظر صفات رویشی در جایگاه بالاتری قرار گرفت. از نظر صفات بیوشیمیایی پایه M9 نسبت به دو پایه دیگر بهتر بود. ارقام بر روی پایه M9با داشتن آنتوسیانین زیاد از نظر فواید سلامتی بهعنوان ترکیب پیوندی ارزشمند در شرایط آبوهوایی مشهد پیشنهاد گردید.
شمارهی مقاله: 16
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1400/9/27 | پذیرش: 1401/3/16 | انتشار: 1401/10/14
ارسال پیام به نویسنده مسئول