جلد 13، شماره 63 - ( جلد 13، شماره 63، آذر و دی 1403 )                   جلد 13 شماره 63 صفحات 192-177 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehtesham Nia A, Taghipour S, siahmansour S. Effects of pre-harvest and post-harvest application of calcium chloride and Aloe Vera gel coatings on improving the quality characteristics and storage life of Yaghouti grape fruit. Plant Process and Function 2024; 13 (63) : 11
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1564-fa.html
احتشام نیا عبداله، تقی پور شیرین، سیاه منصور سارا. اثرات کاربرد قبل از برداشت پوشش کلرید کلسیم و پس از برداشت ژل آلوئه‌ورا در بهبود صفات کیفی و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (63) :177-192

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1564-fa.html


1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران
چکیده:   (60 مشاهده)
این پژوهش به­منظور بررسی اثر پوشش ترکیبی کلرید کلسیم و ژل آلوئه­ورا بر ویژگی­های فیزیکی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انگور رقم یاقوتی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور تیمار محلول‌پاشی به­عنوان فاکتور اول (کلرید کلسیم (صفر، 2 و 3 میلی‌مولار) و ژل آلوئه­ورا (25 و 33 درصد) و فاکتور دوم، زمان (صفر، 8، 16، 24 و 32 روز پس از شروع انبارداری) در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار، میوه­ها به یخچال با دمای 5/4±0 درجه سانتی­گراد و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل شدند. در این مطالعه، مواد جامد محلول، پی­اچ، اسیدهای قابل تیتراسیون، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین، محتوای فنول کل، کاهش وزن، سفتی بافت و عمر انبارمانی انگور در مراحل زمانی مختلف بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش مدت انبارداری در همه تیمارها شاخص­های کاهش وزن، مواد جامد محلول و پی­اچ افزایش یافت، در حالی­که میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل، آنتوسیانین کل کاهش یافت. پس از 32 روز انبارداری میزان کاهش وزن، مواد جامد محلول و پی­اچ به­ترتیب با میانگین 06/23 درصد، 79/19 و 81/2 در میوه­های تیمار نشده (شاهد) بیشتر از سایر تیمارها بود. در حالی­که میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل و آنتوسیانین کل در میوه­های تیمار شده با پوشش کلرید کلسیم و ژل­آلوئه­ورا به­طور معنی­داری بیشتر از میوه­های شاهد بود. کاربرد قبل و بعد از برداشت پوشش کلرید کلسیم و ژل آلوئه­ورا به صورت ترکیبی، اثرات بهتری در بهبود کیفیت انگور نشان داد و در مجموع برهمکنش کلرید کلسیم 3 میلی‌مولار با پوشش ژل آلوئه­ورا 25 و 33 درصد مؤثرترین تیمار در حفظ ویژگی­های کیفی و بیوشیمیایی میوه انگور طی انبارداری بود.
شماره‌ی مقاله: 11
متن کامل [PDF 911 kb]   (44 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: باغبانی
دریافت: 1400/4/28 | پذیرش: 1402/4/13 | انتشار: 1403/10/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb