Ehtesham Nia A, Taghipour S, siahmansour S. Effects of pre-harvest and post-harvest application of calcium chloride and
Aloe Vera gel coatings on improving the quality characteristics and storage life of Yaghouti grape fruit. Plant Process and Function 2024; 13 (63) : 11
URL:
http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1564-fa.html
احتشام نیا عبداله، تقی پور شیرین، سیاه منصور سارا. اثرات کاربرد قبل از برداشت پوشش کلرید کلسیم و پس از برداشت ژل آلوئهورا در بهبود صفات کیفی و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1403; 13 (63) :177-192
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1564-fa.html
1- گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان، لرستان، ایران
چکیده: (60 مشاهده)
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر پوشش ترکیبی کلرید کلسیم و ژل آلوئهورا بر ویژگیهای فیزیکی، کیفی و بیوشیمیایی میوه انگور رقم ’یاقوتی‘ انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور تیمار محلولپاشی بهعنوان فاکتور اول (کلرید کلسیم (صفر، 2 و 3 میلیمولار) و ژل آلوئهورا (25 و 33 درصد) و فاکتور دوم، زمان (صفر، 8، 16، 24 و 32 روز پس از شروع انبارداری) در سه تکرار اجرا شد. پس از تیمار، میوهها به یخچال با دمای 5/4±0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل شدند. در این مطالعه، مواد جامد محلول، پیاچ، اسیدهای قابل تیتراسیون، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین، محتوای فنول کل، کاهش وزن، سفتی بافت و عمر انبارمانی انگور در مراحل زمانی مختلف بررسی شد. نتایج نشان داد که با افزایش مدت انبارداری در همه تیمارها شاخصهای کاهش وزن، مواد جامد محلول و پیاچ افزایش یافت، در حالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل، آنتوسیانین کل کاهش یافت. پس از 32 روز انبارداری میزان کاهش وزن، مواد جامد محلول و پیاچ بهترتیب با میانگین 06/23 درصد، 79/19 و 81/2 در میوههای تیمار نشده (شاهد) بیشتر از سایر تیمارها بود. در حالیکه میزان سفتی بافت میوه، آسکوربیک اسید، فنل و آنتوسیانین کل در میوههای تیمار شده با پوشش کلرید کلسیم و ژلآلوئهورا بهطور معنیداری بیشتر از میوههای شاهد بود. کاربرد قبل و بعد از برداشت پوشش کلرید کلسیم و ژل آلوئهورا به صورت ترکیبی، اثرات بهتری در بهبود کیفیت انگور نشان داد و در مجموع برهمکنش کلرید کلسیم 3 میلیمولار با پوشش ژل آلوئهورا 25 و 33 درصد مؤثرترین تیمار در حفظ ویژگیهای کیفی و بیوشیمیایی میوه انگور طی انبارداری بود.
شمارهی مقاله: 11
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
باغبانی دریافت: 1400/4/28 | پذیرش: 1402/4/13 | انتشار: 1403/10/4