جلد 10، شماره 41 - ( جلد 10 شماره 41- فروردین و اردیبهشت 1400 )                   جلد 10 شماره 41 صفحات 246-227 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

khorshid A, khorshid A. The Effect of Salinity Stress on Full-sib Progeny of Sugar Beet in Field Condition. Plant Process and Function 2021; 10 (41) :227-246
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1368-fa.html
خورشید عبدالمجید، اسدی علی اکبر. تاثیر تنش شوری بر نتاج خانواده‌های تنی چغندرقند در شرایط مزرعه. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1400; 10 (41) :227-246

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1368-fa.html


1- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران ، majidkhor1347@gmail.com
2- مرکز تحقیقات آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان
چکیده:   (1152 مشاهده)
با توجه به تأثیر تنش شوری بر صفات کمی و کیفی ژنوتیپ‌های چغندرقند، بررسی پاسخ ژنوتیپ‌های حاصل از برنامه‌های اصلاحی در تنش شوری ضروری به نظر می‌رسد. بدین منظور، 17 ژنوتیپ خانواده‌های تنی (حاصل از تلاقی خواهر برادری) به همراه 7 شاهد با تحمل‌پذیری مختلف در دو شرایط محیطی تنش شوری (هدایت الکتریکی 36/17 دسی زیمنس بر متر) و بدون تنش، در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب در سال 1396 موردبررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تنش شوری باعث افزایش عیار قند، ضریب قلیائیت، درصد قند قابل استحصال، قند ملاس، میزان سدیم، میزان پتاسیم، شاخص شادابی برگ و میزان نسبی آب ازدست‌رفته برگ و کاهش عملکرد ریشه، عملکرد قند خالص، عملکرد قند، سطح برگ، وزن تر اندام هوایی، وزن خشک اندام هوایی، وزن خشک ریشه، نیتروژن مضره، نسبت پتاسیم به سدیم، خلوص شربت و نسبت وزن به حجم ریشه شد. بین فول‌سیب‌ها ازنظر صفات سطح برگ، شاخص شادابی برگ، میزان آب ازدست‌رفته برگ و وزن ویژه برگ اختلاف معنی‌داری مشاهده شد. در صفت عملکرد ریشه و قند تنها در محیط نرمال بین فول‌سیب‌ها تفاوت معنی‌دار در سطح احتمال یک درصد مشاهده شد. برای عملکرد ریشه فول‌سیب‌های 16، 1، 2، 4، 7، 9، 10 و 13 شاهدهای 18، 23، 24 و 25 بیشترین و فول‌سیب‌های 11 و 12 کمترین عملکرد ریشه را در شرایط نرمال داشتند. فول‌سیب‌های 7، 8، 1 و 10 بیشترین و فول‌سیب 6 کمترین عملکرد قند را نشان دادند
متن کامل [PDF 784 kb]   (629 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1398/10/29 | پذیرش: 1399/8/12 | انتشار: 1400/2/6

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb