جلد 3، شماره 10 - ( 12-1393 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 100-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (6730 مشاهده)
گیاه درمنه کوهی از گیاهان دارویی است که دارای ترکیبات ارزشمندی مانند ترکیبات ترپنی و فنلی است. کشت گیاه با انتقال دانه رستهای حاصل از بذرهای استریل به محیط MS ایجاد شد والقا کالوس با انتقال قطعاتی از گیاهچه‌ها به محیط MS با تیمار هورمونی ( NAA=2mg/ml , 2,4-D=2mg/ml , Kin=2mg/ml ) صورت گرفت.گیاهچه‌ها و کالوس‌ها به طور جداگانه تحت 9 تیمار هورمونی شامل غلظت‌های مختلف 2و4 دی کلرو فنوکسی استیک اسید ، کینتین و غلظتی ثابت از نفتالین استیک اسید قرار گرفتند. همچنین گیاهچه‌ها با اسید سالیسیلیک و کیتوزان به عنوان محرک تیمار شدند. حضور فنولیک‌های تام ، تانن‌های کندانسه ، تانن‌های تام ، فنولیک‌های غیر تاننی و فلاونوییدهای تام در کالوس و گیاهچه‌ها به روش اسپکتروفتومتری مورد بررسی قرار گرفتند. در گیاهچه‌های تحت تیمار ، فنولیک‌ها و تانن‌های تام و ترکیبات فنلی غیر تاننی در تیمار با کیتوزان مقادیر بیشتری را نشان دادند اما در مورد فلاونوییدهای تام بیشترین نتیجه در تیمار با اسید سالیسیلیک مشاهده گردید. بررسی گیاهچه‌های تحت تیمار با مقادیر مختلف هورمونی ، افزایش را در انواع ترکیبات فنلی نشان داد ولی میزان فلاونوییدهای تام در تمام تیمارها نسبت به شاهد کاهش یافته بود. در بررسی کالوسهای تحت تیمار با مقادیر مختلف هورمونی افزایش در میزان فنولیکها و تانن‌های تام دیده شد. به نظر میرسد تاثیر عوامل هورمونی در مسیر بیوسنتزی ترکیبات فنلی گیاه درمنه کوهی بستگی به نوع و غلظت هورمون و همچنین نوع کشت گیاه دارد.
متن کامل [PDF 149 kb]   (1610 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: 1392/6/20 | پذیرش: 1393/12/2 | انتشار: 1393/12/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.