جلد 8، شماره 29 - ( جلد 8 شماره 29 1398 )                   جلد 8 شماره 29 صفحات 123-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
3- دانشگاه شیراز
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
5- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (3403 مشاهده)
انجیر محصولی نیمه­گرمسیر با مصرف میوه تازه خوری و خشک می­باشد. از آنجا که شوری تهدیدی جدی برای راندمان فتوسنتز، تولید و کیفیت محصول انجیر محسوب می­شود، لذا طی سال­های 1395 تا 1397، هفت رقم انجیر (سبز، سیاه، شاه انجیر، اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر) در شرایط گلدانی تحت تیمار آب شور (5/0، 2، 4، 6، 8 و 10 دسی‌زیمنس‌بر‌متر) قرار گرفتند. سپس محتوای پروتئین، پرولین، رنگیزه­های فتوسنتزی و تغییرات آنزیم­های آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسموتاز، گوایکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز به منظور معرفی متحمل¬ترین رقم به شوری، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد شوری باعث افزایش معنی دار در محتوای پروتئین کل، پرولین و فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی، اما کاهش در میزان رنگیزه­های کلروفیل (a، b و کل) و کاروتنوئیدها شد. بنا به نتایج این تحقیق ارقام سیاه و سبز متحمل­ترین ارقام و شاه انجیر حساس­ترین رقم به شوری 10 دسی‌زیمنس‌بر‌متر بود. ارقام اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر در حد وسط تحمل تا حساسیت قرار گرفتند. 
متن کامل [PDF 1002 kb]   (981 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1397/8/19 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1398/2/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.