1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان ، shamili@ut.ac.ir
3- دانشگاه شیراز
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
5- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده: (3403 مشاهده)
انجیر محصولی نیمهگرمسیر با مصرف میوه تازه خوری و خشک میباشد. از آنجا که شوری تهدیدی جدی برای راندمان فتوسنتز، تولید و کیفیت محصول انجیر محسوب میشود، لذا طی سالهای 1395 تا 1397، هفت رقم انجیر (سبز، سیاه، شاه انجیر، اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر) در شرایط گلدانی تحت تیمار آب شور (5/0، 2، 4، 6، 8 و 10 دسیزیمنسبرمتر) قرار گرفتند. سپس محتوای پروتئین، پرولین، رنگیزههای فتوسنتزی و تغییرات آنزیمهای آنتی اکسیدان سوپراکسیددیسموتاز، گوایکول پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز و کاتالاز به منظور معرفی متحمل¬ترین رقم به شوری، مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد شوری باعث افزایش معنی دار در محتوای پروتئین کل، پرولین و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی، اما کاهش در میزان رنگیزههای کلروفیل (a، b و کل) و کاروتنوئیدها شد. بنا به نتایج این تحقیق ارقام سیاه و سبز متحملترین ارقام و شاه انجیر حساسترین رقم به شوری 10 دسیزیمنسبرمتر بود. ارقام اتابکی، کشکی، متی و بَر انجیر در حد وسط تحمل تا حساسیت قرار گرفتند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تنش شوري دریافت: 1397/8/19 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1398/2/28