جلد 8، شماره 33 - ( جلد 8، شماره 33 ، 1398 1398 )                   جلد 8 شماره 33 صفحات 430-413 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rafierad Z, golchin A, yahya T, fattahi- moghadam J. Effect of kaolin on yield, water use efficiency and physiological and biochemical responses of Page Mandarin (Citrus reticulate) under moisture stress. Plant Process and Function 2019; 8 (33) :413-430
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1094-fa.html
رفیعی راد زینب، گلچین احمد، تاجور یحیی، فتاحی مقدم جواد. تأثیرکائولین بر عملکرد، کارایی مصرف آب و پاسخ‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج (Citrus reticulate) تحت تنش رطوبتی. فرآیند و کارکرد گیاهی. 1398; 8 (33) :413-430

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-1094-fa.html


1- گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان
2- گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان ، agolchin2011@yahoo.com
3- مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رامسر
چکیده:   (2518 مشاهده)
با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه­‌خشک کشور، اعمال روش‌های مدیریتی مناسب به­‌منظور افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به ‌این منظور، اثر سه سطح کائولین (صفر، 5 و 7 درصد) در سه سطح شرایط رطوبتی (50، 75 و 100 درصد ظرفیت زراعی) روی نارنگی پیج به­‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه‌­گرمسیری رامسر در سال 1396 مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تحت تنش رطوبتی، عملکرد میوه، کارایی مصرف آب، مقادیر کلروفیلa، b و کل، محتوای نسبی آب برگ، پتانسیل آب برگ، هدایت روزنه‌ای، به­‌صورت معنی­‌داری کاهش یافت. در حالیکه مصرف کائولین، میزان کل مواد جامد محلول، عملکرد میوه و کارایی مصرف آب را افزایش و مقدار پرولین، قندهای محلول در آب، دمای سطح برگ، هدایت روزنه‌ای، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و آفتاب­‌سوختگی میوه را بطور معنی­‌داری کاهش داد. همچنین مصرف کائولین 5 درصد در شرایط 50 درصد ظرفیت زراعی موجب افزایش عملکرد میوه (91 درصد)، کلروفیل a (70 درصد) و کل (52 درصد)، محتوای نسبی آب برگ (76 درصد)، پتانسیل آب برگ (19 درصد) و هدایت روزنه‌ای (87 درصد) نسبت به شرایط عدم­مصرف کائولین گردید. بنابراین مصرف کائولین در تابستان و شرایط تنش رطوبتی شدید (50 درصد ظرفیت زراعی)، به­‌منظور ایجاد اثرات مثبت بر کاهش تولید گونه‌های اکسیژن فعال حاصل از تنش اکسیداتیو، کاهش آفتاب‌­سوختگی، افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب در نارنگی پیج توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 546 kb]   (1058 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش خشكي
دریافت: 1397/5/31 | پذیرش: 1397/10/22 | انتشار: 1399/2/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb