Plant Process and Function
فرآیند و کارکرد گیاهی
Journal of Plant Process and Function
Agriculture
http://jispp.iut.ac.ir
1
admin
2322-2727
2383-3688
10.22034
fa
jalali
1396
12
1
gregorian
2018
3
1
6
19
online
1
fulltext
fa
تاثیر تنش شوری بر رنگیزههای فتوسنتزی، فلورسانس و برخی آنتی اکسیدانهای برگ سه رقم بادام زمینی (L. Arachis hypogaea)
Effect of salinity on photosynthetic pigments, fluorescence and some antioxidants of three cultivars of peanuts (Arachis hypogaea L.)
تنش شوري
Salt Stress
پژوهشي
Research
<p>به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر رنگیزههای فتوسنتزی، فلورسانس و آنتی اکسیدانهای برگ سه رقم بادام زمینی به عنوان شاخصی از مقاومت به تنش شوری، تحقیقی در سال 1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل ترکیبی از 4 سطح مختلف شوری (0،50،100 و150 میلی مولار) و سه رقم بادام زمینی (محلی گیلان، ICGV96177 و ICGV03060) بود. نتایج تجزیه واریانس صفات اندازهگیری نشان داد که اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات کلروفیل a، کلروفیل a+b، فلورسانس ماکزیمم (Fm) فلورسانس اولیه (F0)، پراکسیداز و فنل بجز کارتنوئید معنیدار بود. در این بررسی مشاهده شد که با افزایش غلظتهای Nacl، میزان فنل و پراکسیداز افزایش یافت، ولی میزان کلرفیل a، b و عملکرد فلورسانس کلروفیل کاهش یافت و در مجموع رقم محلی گیلان، متحمل ترین رقم تحت سطوح مختلف شوری بود.</p>
<p>To study the effect of salinity on photosynthesis pigments, fluorescence and antioxidants of three varieties of peanut leaf as an indicator of resistance to salinity, research was carried out as factorial arrangement based on completely randomized design with three replications in the greenhouse of University of Guilan in 2013. The experiment consisted of a combination of 4 different salinity levels (0, 50, 100 and 150 mM) and three cultivars of peanut (Local Guilan, ICGV96177 and ICGV03060). The results showed that the interaction between cultivars and salinity measurement on characteristics of chlorophyll a, chlorophyll a + b the maximum fluorescence (Fm) initial fluorescence (F0), Peroxidase and phenol were significant except for carotenoids. This study indicated that increasing the concentrations of NaCl, Phenol and peroxidase increased the amount of chlorophyll a and b, and chlorophyll fluorescence yield decreased, and in general the local cultivar of Guilan was the most resistant one under different levels of salinity.</p>
بادام زمینی, شوری, رنگدانههای فتوسنتزی, فلورسانس, آنتی اکسیدان
peanut, salinity, photosynthetic pigments, fluorescence, antioxidant
67
76
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-29-4&slc_lang=fa&sid=1
منصور
افشار محمدیان
afshar@guilan.ac.ir
100319475328460012704
100319475328460012704
Yes
دانشگاه گیلان
بنت الهدی
دمسی
h.damsi@yahoo.com
100319475328460012705
100319475328460012705
No
دانشگاه گیلان
ساره
ابراهیمی
sareh_ebrahimy1365@yahoo.com
100319475328460012706
100319475328460012706
No
دانشگاه گیلان
معصومه
جمال امیدی
mjamalomidi@yahoo.com
100319475328460012707
100319475328460012707
No
پیام نور رودسر- گیلان