Plant Process and Function
فرآیند و کارکرد گیاهی
Journal of Plant Process and Function
Agriculture
http://jispp.iut.ac.ir
1
admin
2322-2727
2383-3688
10.22034
fa
jalali
1395
4
1
gregorian
2016
7
1
5
16
online
1
fulltext
fa
ارزیابی تاثیر تیمار کلسیم بر عمر پس از برداشت گوجهفرنگی رقم
Evaluation the Effects of Calcium Treatments on Postharvest Life of Tomato (Lycopersicon esculentum Mill. cv.
باغبانی
Horticulture
پژوهشي
Research
<p><span dir="rtl" lang="AR-SA">به دلیل فسادپذیری بالای گوجه­فرنگی، نمی­توان آن را برای مدت طولانی نگهداری کرد ولی با استفاده از تکنولوژی پس از برداشت میتوان تا حدودی این فسادپذیری را کنترل نمود. کلسیم یک ماده غذایی مهم و</span><span lang="AR-SA"> </span><span dir="rtl" lang="AR-SA">ضروری در گیاهان است که نقش فعالی در دیواره سلولی ایفا می­کند. آزمایش حاضر به منظور مطالعه تاثیر تیمارهای کلسیم بر عمر پس از برداشت میوه گوجه فرنگی رقم دافنیس انجام گرفت. جهت بررسی عمر انباری گوجه­فرنگی از تیمارهای کلسیم کلرید (1%، 5/1% و 2%) و کلسیم آسکوربات (25/0%، 5/0% و 1%) استفاده شد. پس از تیمار با ترکیبات ذکر شده، میوه­ها به مدت 35 روز در انکوباتور با دمای </span><span>°C</span><span dir="rtl" lang="AR-SA"> 10و رطوبت نسبی 90% نگهداری شدند. هر 7 روز یکبار شاخص­های اسید آلی، </span><span>pH</span><span dir="rtl" lang="AR-SA">، مواد جامد محلول، ویتامین ث، سفتی، کاهش وزن و لیکوپن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به صورت طرح فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی در3 تکرار انجام شد. نتایج حاصل، نشان داد تیمارهای کلسیم، اثر معنی­داری بر شاخص</span><span>­</span><span dir="rtl" lang="AR-SA">های اندازه­گیری شده داشتند. کمترین میزان لیکوپن در تیمار کلسیم آسکوربات 1% بدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی­داری داشت. همچنین بیشترین میزان ویتامین ث در تیمار کلسیم آسکوربات 1% مشاهده شد. کمترین </span><span>pH</span><span dir="rtl" lang="AR-SA">، مواد جامد محلول و بیشترین اسیدآلی در تیمار کلسیم آسکوربات 1% بدست آمد که به جز تیمار کلسیم کلرید 2% با سایر تیمارها از نظر آماری تفاوت معنی­داری نشان داد. بر اساس نتایج بدست آمده به نظر می­رسد تیمار میوه­ها با کلسیم آسکوربات 1% و کلسیم کلرید2% موجب حفظ بیشتر خصوصیات کیفی میوه طی مدت نگهداری در انبار گشته است.</span></p>
<!--stripped-->
<p><span style="font-size: 11pt;">Due to high perishability of tomato, it cannot be stored for long duration</span><span dir="rtl" style="font-size: 11pt;"> </span><span style="font-size: 11pt;"> but by means of postharvest technologies somewhat can control their decay. Calcium as an essential plant nutrient actively participates in cell wall structure. </span><span style="font-size: 11pt;">The current experiment was conducted to find the effect of calcium on postharvest life of tomato fruit cv. "Dafnis". The experiment was conducted to asses the shelf life of tomato using treatments of calcium choloride (%1, %1.5, %2) and calcium ascorbate (%0.25, %0.5, %1). After treatment, the fruits were presereved at an incubator with 10 °C and 90% humidity for 35 days. After that the fruits were gotten out each 7 days and were assesed to determine parameters such as titratable acid, pH, soluble solids, vitamin C, firmness, weight loss and lycopene content.<span dir="rtl"> </span>experiments was performed as a factorial in a complete randomized design with three replications. The results showed that calcium treatments, had a significant effects on all measured indexes. The lowest lycopene content was recorded at the %1 calcium ascorbate and except with %2 calcium choloride it to had significant difference to other treatments. The lowest pH, soluble solids, the highest titratable acid and vitamin C in the %1 calcium ascorbate and except with %2 calcium choloride it to had significant difference to other treatments.<span dir="rtl" lang="AR-SA">.</span><span lang="AR-SA"> </span>According to the result of this study, treated fruits with %1 calcium ascorbate and 2% calcium choloride cause maintain fruit quality properties during storage period.<!--stripped--><!--stripped--></span></p>
<p></p>
پس از برداشت, کلسیم آسکوربات, کلسیم کلرید, گوجهفرنگی.
tomato, postharvest, calcium ascorbate, calcium choloride.
97
104
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-54-5&slc_lang=fa&sid=1
سکینه
بهرامیان
aa-ramin@cc.iut.ac.ir
10031947532846007253
10031947532846007253
No
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
علی اکبر
رامین
10031947532846007254
10031947532846007254
Yes
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
فریبا
امینی
10031947532846007255
10031947532846007255
No
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اراک