RT - Journal Article T1 - Effect of two arbuscular mycorrhizal fungi on growth and nutrient uptake in different genotypes of Mentha spicata L. JF - jispp YR - 2013 JO - jispp VO - 2 IS - 4 UR - http://jispp.iut.ac.ir/article-1-73-fa.html SP - 13 EP - 24 K1 - Key words: Carbohydrate K1 - Mentha K1 - Mycorrhiza K1 - Phosphorus. AB - چکیده تاثیر قارچ‌های آربسکولار میکوریز Glomus mosseae و Glomus etunicatum بر کلونیزاسیون ریشه، رشد و جذب مواد غذایی در شش ژنوتیپ از نعناع سبز در شرایط گلخانه‌ای بررسی گردید. افزایش وزن تر و خشک اندام هوایی، محتوای کلروفیل (a، b، کل و کاروتنوئید)، فسفر، منگنز و روی در ریشه و اندام هوایی و میزان کربوهیدرات اندام هوایی در گیاهچه‌های تلقیح شده در مقایسه با نمونه‌های شاهد مشاهده گردیدند. نتایج این تحقیق نشان داد که گیاهچه‌های نعناع تلقیح شده با هر یک از دو گونه قارچ گلوموس بیوماس بیشتری در مقایسه با گیاهچه‌های غیر میکوریزی تولید کرده‌اند و پاسخ‌ها به نوع ژنوتیپ نعناع بستگی داشته است. همچنین، نتایج نشان دادند که تلقیح با قارچ G. etunicatum تأثیر بیشتری در مقایسه با قارچ G. mosseae بر بیوماس ژنوتیپ‌های نعناع داشته است. LA eng UL http://jispp.iut.ac.ir/article-1-73-fa.html M3 ER -