%0 Journal Article %A Fazeli Kakhki, Fazel %A Nabati, Jafar %A Emami, morteza %A Avikia, Ali %T Evaluation morphological and yield components of cumin plant (Cuminium cyminum L) to micro nutrients %J Plant Process and Function %V 5 %N 17 %U http://jispp.iut.ac.ir/article-1-380-fa.html %R %D 2016 %K Lateral Branch, Micronutrients, Plant height, Seed weight per plant., %X عملکرد واقعی برداشت شده از زیره سبز توسط کشاورزان بسیار کمتر از عملکرد بالقوه آن می‌باشد. در میان عوامل متعدد رشد، روی و آهن به عنوان مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد شناسایی شده‌اند. در همین راستا، به منظور بررسی تاثیر سولفات آهن و روی بر اجزای عملکرد و عملکرد زیره سبز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 93-92 درگلخانه تحقیقاتی دانشکده علمی کاربردی جهاد کشاورزی شهید هاشمی نژاد مشهد به اجرا در آمد. تیمار‌های آزمایش شامل چهار غلظت صفر، 70، 140 و 200 میلی‌گرم در لیتر ترکیبات سولفات آهن و سولفات روی مورد ارزیابی قرار گرفت. اعمال تیمار‌های آزمایش به تفکیک در سه مرحله رشدی در 50 درصد رشد رویشی، 50 درصد گلدهی و 50 درصد پر شدن دانه انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته و تعداد شاخه جانبی از تیمار بدون کاربرد سولفات آهن و 70 میلی‌گرم در لیتر سولفات روی حاصل شد. با کاربرد 70 میلی‌گرم در لیتر سولفات روی و سولفات آهن بیشترین مقدار وزن خشک ریشه و وزن دانه در بوته حاصل شد. همبستگی مثبت و معنی‌دار بین وزن دانه در بوته با وزن تر (**72/0=r) و خشک اندام هوایی (**70/0=r) و سپس با تعداد دانه در بوته (**90/0=r) مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که پاسخ گیاه زیره سبز به اعمال کود ریز مغذی سولفات روی بارز تر از سولفات آهن بود. %> http://jispp.iut.ac.ir/article-1-380-fa.pdf %P 41-52 %& 41 %! %9 Applicable %L A-10-36-5 %+ %G eng %@ 2322-2727 %[ 2016