%0 Journal Article %A Shahbazi Zadeh, Elnaz %A Movahhedi Dehnavi, Mohsen %A Balouchi, Hamidreza %T Effects of foliar application of salicylic and ascorbic acids on some physiological characteristics of soybean (cv. Williams) under salt stress %J Plant Process and Function %V 4 %N 11 %U http://jispp.iut.ac.ir/article-1-139-fa.html %R %D 2015 %K Ascorbic acid, Chlorophyll, Salicylic Acid, Soybean, %X به منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک و آسکوربیک اسید بر میزان فتوسنتز، رنگیزه‌های فتوسنتزی و کارایی مصرف آب در سویا رقم ویلیامز تحت تنش شوری، آزمایشی در تابستان 1391 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یاسوج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. عامل اول شامل 4 سطح شوری صفر (شاهد)، 50، 100 و 150 میلی‌مولار کلرید سدیم و عامل دوم شامل 4 سطح محلول‌پاشی شامل آب، سالیسیلیک اسید 3 میلی‌مولار، آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار و مخلوط سالیسیلیک اسید 3 میلی‌مولار با آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار بودند. نتایج نشان داد که با افزایش شدت تنش میزان فتوسنتز، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها هدایت روزنه‌ای، پروتئین و سطح برگ به طور معنی‌داری کاهش یافتند. میزان کارایی مصرف آب برگ با افزایش سطح تنش شوری کاهش معنی‌داری داشت. به‌طوری‌که بیشترین کارایی مصرف آب برگ در سطح بدون تنش و در محلول‌پاشی با آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار بود. محلول‌پاشی با آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار به دلیل برتری در بیشترین سطح شوری (شوری 150 میلی‌مولار) برای صفات کلروفیل کل، کاروتنوئید، فتوسنتز، کارایی مصرف آب برگ و محتوای رطوبت نسبی برگ به عنوان بهترین تیمار جهت تخفیف اثرات سمی شوری شناخته شد. %> http://jispp.iut.ac.ir/article-1-139-fa.pdf %P 13-22 %& 13 %! %9 Research %L A-10-160-3 %+ Yasouj University %G eng %@ 2322-2727 %[ 2015