جلد 6، شماره 19 - ( جلد 6، شماره19، بهار 1396 1396 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 76-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of salinity on photosynthetic pigments, fluorescence and some antioxidants of three cultivars of peanuts (Arachis hypogaea L.). Plant Process and Function 2018; 6 (19) :67-76
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-469-fa.html
افشار محمدیان منصور، دمسی بنت الهدی، ابراهیمی ساره، جمال امیدی معصومه. تاثیر تنش شوری بر رنگیزه‌های فتوسنتزی، فلورسانس و برخی آنتی اکسیدان‌های برگ سه رقم بادام زمینی (L. Arachis hypogaea). فرآیند و کارکرد گیاهی. 1396; 6 (19) :67-76

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-469-fa.html


1- دانشگاه گیلان ، afshar@guilan.ac.ir
2- دانشگاه گیلان
3- پیام نور رودسر- گیلان
چکیده:   (3842 مشاهده)

به منظور بررسی اثر سطوح مختلف شوری بر رنگیزه‌های فتوسنتزی، فلورسانس و آنتی اکسیدان‌های برگ سه رقم بادام زمینی به عنوان شاخصی از مقاومت به تنش شوری، تحقیقی در سال 1392 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم پایه دانشگاه گیلان بصورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل ترکیبی از 4 سطح مختلف شوری (0،50،100 و150 میلی مولار) و سه رقم بادام زمینی (محلی گیلان، ICGV96177 و ICGV03060) بود. نتایج تجزیه واریانس صفات اندازه‌گیری نشان داد که اثر متقابل رقم و شوری بر روی صفات کلروفیل a، کلروفیل a+b، فلورسانس ماکزیمم (Fm) فلورسانس اولیه (F0)، پراکسیداز و فنل بجز کارتنوئید معنی‌دار بود. در این بررسی مشاهده شد که با افزایش غلظت‌های Nacl، میزان فنل و پراکسیداز افزایش یافت، ولی میزان کلرفیل a، b و عملکرد فلورسانس کلروفیل کاهش یافت و در مجموع رقم محلی گیلان، متحمل ترین رقم تحت سطوح مختلف شوری بود.

متن کامل [PDF 447 kb]   (2026 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1394/6/19 | پذیرش: 1394/12/19 | انتشار: 1395/12/22

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فرآیند و کارکرد گیاهی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb