جلد 5، شماره 17 - ( جلد 5، شماره 17، پاییز 1395 1395 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 52-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی، گروه علوم زراعی و باغی
2- شرکت فناوران بذر یکتا ، jafarnabati@gmail.com
چکیده:   (5197 مشاهده)

عملکرد واقعی برداشت شده از زیره سبز توسط کشاورزان بسیار کمتر از عملکرد بالقوه آن می‌باشد. در میان عوامل متعدد رشد، روی و آهن به عنوان مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد شناسایی شده‌اند. در همین راستا، به منظور بررسی تاثیر سولفات آهن و روی بر اجزای عملکرد و عملکرد زیره سبز، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 93-92 درگلخانه تحقیقاتی دانشکده علمی کاربردی جهاد کشاورزی شهید هاشمی نژاد مشهد به اجرا در آمد. تیمار‌های آزمایش شامل چهار غلظت صفر، 70، 140 و 200 میلی‌گرم در لیتر ترکیبات سولفات آهن و سولفات روی مورد ارزیابی قرار گرفت. اعمال تیمار‌های آزمایش به تفکیک در سه مرحله رشدی در 50 درصد رشد رویشی، 50 درصد گلدهی و 50 درصد پر شدن دانه انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته و تعداد شاخه جانبی از تیمار بدون کاربرد سولفات آهن و 70 میلی‌گرم در لیتر سولفات روی حاصل شد. با کاربرد 70 میلی‌گرم در لیتر سولفات روی و سولفات آهن بیشترین مقدار وزن خشک ریشه و وزن دانه در بوته حاصل شد. همبستگی مثبت و معنی‌دار بین وزن دانه در بوته با وزن تر (**72/0=r) و خشک اندام هوایی (**70/0=r) و سپس با تعداد دانه در بوته (**90/0=r) مشاهده شد. به طور کلی نتایج نشان داد که پاسخ گیاه زیره سبز به اعمال کود ریز مغذی سولفات روی بارز تر از سولفات آهن بود.

متن کامل [PDF 477 kb]   (2587 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: سایر موارد
دریافت: 1393/11/5 | پذیرش: 1394/10/28 | انتشار: 1395/6/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.