جلد 3، شماره 9 - ( 10-1393 )                   جلد 3 شماره 9 صفحات 143-154 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamidzadeh Moghaddam S, jahanbakhsh S, Ebadi A. Effect of salicylic acid on the expression pattern of proteins involved in the regulation of programmed death in bread wheat (Triticum aestivum). jppf. 2015; 3 (9) :143-154
URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-230-fa.html
حمیدزاده شیوا، جهانبخش سدابه، عبادی علی. اثر اسید سالیسیلیک بر تنظیم الگوی بیان برخی پروتیئن‌های درگیر در مرگ برنامه‌ریزی شده در گندم نان (Triticum aestivum). مجله فرآیند و کارکرد گیاهی. 1393; 3 (9) :143-154

URL: http://jispp.iut.ac.ir/article-1-230-fa.html


استاديار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبيلی 2استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه محقق اردبیلی ، jahanbakhsh@uma.ac.ir
چکیده:   (2316 مشاهده)
یکی از راه‌های کنترل واکنش گیاه به انواع تنش‌ها از جمله تنش‌های زیستی از طریق مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی صورت می‌گیرد که این سیستم مشهور به واکنش فوق حساسیت می‌باشد. سیستم مقاومتی گیاه در مقابل تنش‌ها از طریق مواد شیمیایی متفاوت از جمله اسید سالیسیلیک تحریک می‌شود. بنابراین آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با جهت شناسایی پروتئین‌های بیان شده تحت تیمار با اسید سالیسیلیک در رقم فلات و چمران گندم انجام گرفت. بدین منظور ابتدا در دو رقم گندم فلات و چمران میزان غلظت پرولین، لیزین و متیونین ارزیابی شد، سپس روش الکتروفورز تک بعدی و دو بعدی برای مشخص کردن پروتئین‌ها‌ی درگیر در مرگ برنامه‌ریزی شده سلولی انجام شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که تحت تیمار اسید سالیسیلیک، از غلظت اسیدهای آمینه‌ی لیزین و متیونین کاسته و غلظت اسید آمینه‌ی پرولین که در مکانیسم‌های دفاعی گیاه نقش اساسی دارند افزایش می‌یابد و همچنین بررسی‌های حاصل از پروتئومیکس نشان داد که به طور کلی پروتئین‌هایی که در مواجهه با اسید سالیسیلیک تغییر بیان دارند، در ارتباط مستقیم با سیستم دفاعی در مقابل تنش و همچنین سیستم بیان پروتئین‌های دخیل در متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین، تولید انرژی و انتقال علامت می‌باشند
متن کامل [PDF 537 kb]   (559 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: ۱۳۹۲/۱۱/۸ | پذیرش: ۱۳۹۳/۳/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۰/۱۳

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به انجمن فیزیولوژی گیاهی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Journal of Plant Process and Function

Designed & Developed by : Yektaweb