جلد 4، شماره 11 - ( جلد 4، شماره 11، بهار 1394 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 22-13 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه یاسوج
2- دانشگاه یاسوج ، Movahhedi1354@yu.ac.ir
چکیده:   (7879 مشاهده)
به منظور بررسی تأثیر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک و آسکوربیک اسید بر میزان فتوسنتز، رنگیزه‌های فتوسنتزی و کارایی مصرف آب در سویا رقم ویلیامز تحت تنش شوری، آزمایشی در تابستان 1391 در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه یاسوج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار انجام شد. عامل اول شامل 4 سطح شوری صفر (شاهد)، 50، 100 و 150 میلی‌مولار کلرید سدیم و عامل دوم شامل 4 سطح محلول‌پاشی شامل آب، سالیسیلیک اسید 3 میلی‌مولار، آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار و مخلوط سالیسیلیک اسید 3 میلی‌مولار با آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار بودند. نتایج نشان داد که با افزایش شدت تنش میزان فتوسنتز، کلروفیل کل و کاروتنوئیدها هدایت روزنه‌ای، پروتئین و سطح برگ به طور معنی‌داری کاهش یافتند. میزان کارایی مصرف آب برگ با افزایش سطح تنش شوری کاهش معنی‌داری داشت. به‌طوری‌که بیشترین کارایی مصرف آب برگ در سطح بدون تنش و در محلول‌پاشی با آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار بود. محلول‌پاشی با آسکوربیک اسید 5/1 میلی‌مولار به دلیل برتری در بیشترین سطح شوری (شوری 150 میلی‌مولار) برای صفات کلروفیل کل، کاروتنوئید، فتوسنتز، کارایی مصرف آب برگ و محتوای رطوبت نسبی برگ به عنوان بهترین تیمار جهت تخفیف اثرات سمی شوری شناخته شد.
متن کامل [PDF 363 kb]   (7010 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تنش شوري
دریافت: 1392/6/27 | پذیرش: 1393/5/28 | انتشار: 1394/3/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.